Έτσι και στο Μουντιάλ του Κατάρ ναι μεν θα δούμε ορισμένους από τους μεγάλους σταρ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, αλλά θα υπάρχουν και πολλές ηχηρές απουσίες οι οποίες φτιάχνουν μια τρομερή ενδεκάδα που θα είχε υψηλές βλέψεις στο τουρνουά.
Και σ’ αυτό συντελεί σε μεγάλο βαθμό η απουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλία η οποία υπέστη τεράστιο κάζο χάνοντας για 2η φορά το ραντεβού των κορυφαίων, αλλά και οι τραυματισμοί που προέκυχαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να χάσουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη διοργάνωση παίκτες όπως ο κάτοχος της χρυσής μπάλας Καρίμ Μπενζεμά ή ο Σαντιό Μανέ (αμφότεροι ταξίδεψαν στο Κατάρ, αλλά τελικά κόπηκαν από τις αποστολές Γαλλίας και Σενεγάλης αντίστοιχα).
Αναλυτικά η ενδεκάδα των μεγάλων απόντων:
Τζίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία, τερματοφύλακας)
Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, έχει αναδειχθεί σε καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο, αλλά να μην έχει αγωνιστεί ακόμη σε Μουντιάλ!
Ρις Τζέιμς (Αγγλία, δεξί μπακ)
Ο πιο φορμαρισμένος ίσως παίκτης της Τσέλσι, τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μίλαν για το Champions League και παρόλο που έκανε υπερπροσπάθεια για να επιστρέψει έμεινε στο Λονδίνο.
Νταβίντ Αλάμπα (Αυστρία, κεντρικός αμυντικός)
Η Αυστρία έχει 7 συμμετοχές σε Μουντιάλ, όμως η τελευταία χρονολογείται το 1998 και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης (και πρώην της Μπάγερν) στα 30 του χρόνια περιμένει ακόμη για να ζήσει την εμπειρία…
Μίλαν Σκρίνιαρ (Σλοβακία, κεντρικός αμυντικός)
Πλέον συγκαταλέγεται στους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της Ευρώπης, η Ίντερ έχει αρνηθεί προτάσεις πολλών εκατομμυρίων, αλλά ο Σλοβάκος είδε κι αυτό το Μουντιάλ να περνά.
Άντι Ρόμπερτσον (Σκωτία, αριστερός μπακ)
Φέτος η Σκωτία έφτασε πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζοντας την Ουκρανία στα μπαράζ, αλλά την έχασε κι αυτήν την ευκαιρία με τον Άντι Ρόμπερτσον να μην μπορεί να βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας εντυπωσιακής καριέρας.
Ενγκολό Καντέ (Γαλλία, αμυντικός μέσος)
Ο διόσκουρος του Πογκμπά τέθηκε νοκ άουτ λίγο αργότερα κι αυτός με τραυματισμό, αφήνοντας γυμνή τη μεσαία γραμμή της Γαλλίας.
Πολ Πογκμπά (Γαλλία, μέσος)
Μαζί με τον Καντέ ήταν το Α και το Ω στην πορεία της Γαλλίας το 2018. Πηγαίνοντας το καλοκαίρι στη Γιουβέντους πίστευε ότι θα αναστηθεί, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του τον άφησε εκτός αποστολής.
Μάρκο Βεράτι (Ιταλία, μέσος)
Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος, δεξί εξτρέμ)
Το 2018 όλη η Αίγυπτος ήταν στα πρόθυρα εγκεφαλικού, καθώς ο τραυματισμός του στον τελικό του Champions League (στο Κίεβο από τον Σέρχιο Ράμος) είχε θέσει σε αμφιβολία τη συμμετοχή του. Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ έπαιξε, αλλά η Αίγυπτος έχασε όλα τα ματς και το 2022 αποκλείστηκε στα μπαράζ από τη Σενεγάλη!
Έρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία, σέντερ φορ)
Ο πιστολέρο της Σίτι κάποια στιγμή στην προκριματική διαδικασία πίστεψε ότι θα τα καταφέρει, αλλά τελικά η χώρα του έμεινε τρίτη στον όμιλο. Κι όσο κι αν ο Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει ο νεαρός Νορβηγός στο πίσω μέρος του μυαλού του το έχει ως προτεραιότητα.
Σαντιό Μανέ (Σενεγάλη, αριστερός εξτρέμ)
Ο άνθρωπος που έστειλε τη Σενεγάλη στο Μουντιάλ, με το εύστοχο πέναλτι στο μπαράζ κόντρα στην Αίγυπτο, τραυματίστηκε πριν 20 ημέρες στο ματς της Μπάγερν με τη Βέρντερ και παρόλο που ταξίδεψε στο Κατάρ δεν θα ζήσει το όνειρο του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο τραυματισμός του αποδείχθηκε πιο σοβαρός κι έτσι αποκλείστηκε από την αποστολή.
Πέρα όμως από την ενδεκάδα που αναφέραμε, υπάρχουν αθλητές και για τον πάγκο (Βέρνερ, Τσίλγουελ, Ενκουκού, Ντε Χέα, Ζότα, Φιρμίνιο, Σέρχιο Ράμος), αν και ορισμένοι θα ήταν 100% βασικοί.