ΜΕΤ: «Με μεγάλη συγκίνηση και άψογη διοργάνωση η Τελετή παρασημοφόρησης της Υπεύθυνης Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών»

    Ημερομηνία:

    Με μεγάλη συγκίνηση και άψογη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε η Τελετή παρασημοφόρησης της κυρίας Πένυς Θεολόγη-Γκούτη, υπεύθυνης του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα. Την απονομή του παρασήμου εκ μέρους του γαλλικού κράτους στην κα Πένυ Θεολόγη-Γκούτη έκανε, ο Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

    Η κα Θεολόγη-Γκούτη χρήστηκε «Ιππότης του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων» (Chevalierdansl’ ordredesPalmesacadémiques», ύψιστη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, με το από 12 Ιουλίου 2022 Διάταγμα της Πρωθυπουργού της Γαλλίας για τη συμβολή της στη διάδοση του Γαλλικού Πολιτισμού και των Επιστημών μέσω των δράσεων του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, καθώς και για την αριστεία της συνεργασίας της με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας στην Αθήνα και την Πάτρα.

    Στην τελετή παρασημοφόρησης χαιρέτησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγητής Χρήστος Μπούρας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Διευθυντής του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας και η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων κα Τέτη Χατζηνικολάου. Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Πάτρα κα Γεωργία Πετροπούλου-Conan, η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της τελετής. Στην εκδήλωση ήταν επίσης παρόντες ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Βασίλειος Βασιλειάδης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο ομότιμος καθηγητής Αλέξης Λυκουργιώτης, καθώς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

    Μετά την επίσημη τελετή, ακολούθησε δεξίωσημε συνοδεία ζωντανής γαλλικής μουσικής από την Ιόνια Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

    ΜΕΤ: «Με μεγάλη συγκίνηση και άψογη διοργάνωση η Τελετή παρασημοφόρησης της Υπεύθυνης Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών»

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κλέλια Ανδριολάτου: «Για πάντα μπλε» με φόντο τη γαλάζια θάλασσα

    Σπουδή στο μπλε και όλες τις αποχρώσεις του θα...

    Μωρό 18 μηνών έπεσε από εν κινήσει αυτοκίνητο – Του έλυσε τη ζώνη και του άνοιξε την πόρτα ο αδερφός του

    Σοβαρά τραυματισμένο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ρώμης ένα αγοράκι 18 μηνών, το οποίο...

    Φωτογραφία: Η Τζούλια Νόβα ποζάρει στο κρεβάτι καλυμμένη με ένα πάπλωμα

    Καλυμμένη μονάχα με ένα πάπλωμα φωτογραφήθηκε η Τζούλια Νόβα για τα...

    ΠΑΤΡΑ: Κατέβηκε η μπάρα του ΟΣΕ και… δεν ξανασηκώθηκε! “Εσωσε” δεκάδες οδηγούς γνωστός Πατρινός – ΒΙΝΤΕΟ

    Δεν ξανάγινε! Επεσε η μπάρα του τρένου στην διασταύρωση...