Εθνικός Συντονιστής για την παιδική κακοποίηση: Αναλαμβάνει καθήκοντα η Έλενα Ράπτη

    Ημερομηνία:

    Με απόφαση του πρωθυπουργού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανατίθενται καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Τη θέση του Εθνικού Συντονιστή προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίζεται στη Βουλή.

    Με βάση τη διάταξη, καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή ανατίθενται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ή ιδιαίτερης εμπειρίας σε δράσεις αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Το πρόσωπο αυτό θα είναι η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, πρόσωπο με ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα των δικαιωμάτων και των ανηλίκων, με θητεία που θα εκτείνεται ως το 2027.

    Ο Εθνικός Συντονιστής παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ή των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και εισηγείται την επικαιροποίησή τους, σε συνεργασία με την αρμόδια για την παρακολούθηση της υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

    Επίσης, συνεργάζεται με αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και συντάσσει εξαμηνιαία έκθεση, όπου καταγράφεται η πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και διατυπώνονται προτάσεις βελτίωσης.

    Για την άσκηση των καθηκόντων του ο Εθνικός Συντονιστής δεν λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του. Ο Εθνικός Συντονιστής υποστηρίζεται κατά άσκηση των καθηκόντων του από την Προεδρία της Κυβέρνησης.

    Φλίγκος
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...