Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα, πότε θα δούμε τα πρώτα χιόνια

    Ημερομηνία:

    Άσχημες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα Μερομήνια, τα οποία αναλύει ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και χιονοπτώσεις το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο.

    Ειδικά στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, φαίνεται πως θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

    Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να επικρατεί το τρίτο δεκαήμερο.

    Το πρώτο πενθήμερο του μήνα αναμένεται να είναι αρκετό κρύο, στη συνέχεια ο υδράργυρος θα ανέβει, με θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ μετά τις 19 Ιανουαρίου τα Μερομήνια δείχνουν διαδοχικά ψυχρά μέτωπα, με πολικό ψύχος κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

    Όπως εκτιμά πολλά κρύα και χιόνια θα παρατηρούνται έως και τον Μάιο.

    Θα είναι, ομολογουμένως, αρκετά εντυπωσιακή η διάρκεια του χειμώνα, καθώς ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας προβλέπει στα Μερομήνια του, διαδοχικές καταβάσεις ψύχους και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα και μέσα στον Απρίλιο, ενώ χιόνια σε κορυφές βουνών θα πέσουν ακόμα και τον Μάιο.

    Πάντως κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις «τάσεις του καιρού» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εξώσεις χωρίς δικαστήρια: Νέα γρήγορη και οικονομική διαδικασία για ιδιοκτήτες ακινήτων

    Από την 1η Ιανουαρίου 2026 αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο...

    Σχολεία: Πότε αρχίζει η νέα χρονιά – Λίστα με όλες τις αργίες

    Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολικά θρανία έχει...

    ΕΕ: Στο φουλ οι μηχανές για το ψηφιακό ευρώ – Η απάντηση στο αμερικανικό σχέδιο για τα stablecoin

    Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιταχύνουν τα σχέδια για την εισαγωγή του ψηφιακού...