Τουρκία: Με μήλα, ντομάτες και πατάτες στο Κοινοβούλιο – Το σόου για την ακρίβεια ΒΙΝΤΕΟ

Ημερομηνία:

Η ακρίβεια γονατίζει τους Τούρκους, με τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να έχουν εκτοξευτεί εξαιτίας του πληθωρισμού. Το πρόβλημα ανέδειξε με ένα μικρό σόου στο τουρκικό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ.

Θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα του πληθωρισμού στην Τουρκία, πήρε ντομάτες, πατάτες και μήλα μέσα στο Κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

 

Τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%.

«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».

Η Ακσενέρ δήλωσε: «Ένα λίτρο γάλα τον Νοέμβριο του 2021 κόστιζε 7,13 λίρες, σήμερα η τιμή του έχει φτάσει τις 15,5 λίρες. Το ποσοστό αύξησης είναι 117,4%.

Ένα κιλό ντομάτες ήταν 7,36 λίρες, σήμερα η τιμή τους έφτασε στις 19,9 λίρες, δηλαδή η αυξηση σε ένα έτος έφτασε το 170,3%.

Ένα κιλό μήλα κόστιζαν πέρυσι 5,38 λίρες, φέτος 14,9 λίρες, η τιμή τους αυξήθηκε 177%. Η τιμή ενός κιλού ζάχαρης αυξήθηκε 247,4%.

Κάποια παιδιά κοιμούνται νηστικά. Οι μητέρες τους, επειδή δεν μπορούν να τους δώσουν λίγο φαγητό να τους μαγειρέψουν κάτι τα βράδια, κλαίνε. Κύριε Ερντογάν τι έχεις πάθει; Πόσο σε άλλαξε το παλάτι».

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Daily Mail: Βρετανίδες τουρίστριες κατήγγειλαν βιασμούς σε Ζάκυνθο και Κρήτη

Δύο καταγγελίες για βιασμό από τον ίδιο άντρα ερευνά...

Φρίκη στην Καλαμαριά: 27χρονη βρέθηκε άγρια κακοποιημένη από τον σύντροφό της – Συνελήφθη ο 29χρονος, δεν υπέβαλε μήνυση η νεαρή

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε τα ξημερώματα...

Η μοναδική και plug-in hybrid Ferrari CZ26

Βασισμένη στο supercar SF90 Stradale, η Ferrari CZ26 αποτελεί ένα μοναδικό...