Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Αύριο στο Υπουργείο Υγείας

    Ημερομηνία:

    Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο το πρωί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, προκειμένου να ζητήσει επί τόπου συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με κύριο αίτημα την ένταξη της Ηλείας σε άγονη και προβληματική περιοχή της Ά ζώνης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών σε νευραλγικές κλινικές των νοσηλευτικών μονάδων του νομού.

    Η κίνηση αυτή, που αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στις 30 Νοεμβρίου 2022, ήρθε αφού ο υπουργός Θάνος Πλεύρης δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις δύο συναντήσεις που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και οι φορείς της περιοχής.
    Όπως ανέφερε και σε σχετικό ψήφισμα το σώμα: «Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας (Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου) έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Ο κίνδυνος παύσης της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής είναι πιο κοντά από ποτέ, ενώ οι υπόλοιπες Κλινικές υπολειτουργούν. Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών της Πάτρας αποφάσισε άρνηση παραλαβής «εντέλλεσθαι» από τη Διοίκηση.

    Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται, υποβάλλονται σε κινδύνους για τη ζωή τους. Η αγανακτισμένοι συγγενείς φτάνουν στα όριά τους. Σε λίγες μέρες ίσως να μην λειτουργεί το Νοσοκομείο. Χωρίς Παθολόγους δεν υπάρχει Γενικό Νοσοκομείο.

    Η κατάσταση βαίνει καθημερινά προς το χειρότερο. Το «εντέλλεσθαι» δεν μπορεί να γίνει μόνιμο εργασιακό καθεστώς και τις περισσότερες φορές ο Παθολόγος που έρχεται στη Μονάδα από άλλους νομούς ανήκει στην πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς νοσοκομειακή εμπειρία».

    Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Αύριο στο Υπουργείο Υγείας

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βασίλης Καλογήρου: Τα ερωτήματα που θα απαντήσουν οι γονείς

    Στον απόηχο των συνεχών αποκαλύψεων για τον θάνατο του...

    Κυκλάδες: Πάνω από 23.500 δονήσεις από τις 26 Ιανουαρίου – «Η σεισμικότητα παρουσιάζει σταδιακή ύφεση», αναφέρει το ΕΚΠΑ

    Πάνω από 23.500 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί από τις 26 Ιανουαρίου...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” στα 37 ο Γιώργος Αποστολίδης

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΗΣΤ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΕΤΩΝ 37 ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...
    Best Shop