Γερμανία: «Υποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» οι ακτιβιστές για το κλίμα

    Ημερομηνία:

    Οι Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, ότι η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε επτά κρατίδια, στο πλαίσιο της έρευνάς της για τους ακτιβιστές για το κλίμα της ομάδας «Last Generation», που είναι ύποπτοι πιθανές «εγκληματικές πράξεις» και σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης».

    Η έρευνα συνδέθηκε με πιθανές εγκληματικές ενέργειες σε σχέση με δράσεις στα διυλιστήρια πετρελαίου στην πόλη Σβεντ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. Εκπρόσωπος της «Last Generation» χαρακτηρίζει τις έρευνες «απόπειρα εκφοβισμού».

    Οι ακτιβιστές για το κλίμα στη Γερμανία και αλλού στην Ευρώπη έχουν τραβήξει τον ενδιαφέρον των Αρχών με όλο και πιο τολμηρές δράσεις, από τον αποκλεισμό διαδρόμων αεροδρομίων έως ρίψη μπογιάς σε πίνακες μουσείων.

    Γερμανία: «Υποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» οι ακτιβιστές για το κλίμα-1
    Από τη σημερινή δράση των απτόητων ακτιβιστών στο Μόναχο. (©Reuters)

     

    Σήμερα, πάντως, απτόητοι από τις έρευνες, οι ακτιβιστές προέβησαν σε διαμαρτυρία στο Μόναχο, κολλώντας τα χέρια τους στον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τη μη θέσπιση ορίου ταχύτητας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας αλλά και ζητώντας φθηνότερα δημόσια μέσα μεταφοράς.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Εκδήλωση του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή»

    Ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή», με την συμπλήρωση 70...

    Η Ελλάδα των πολλών που μένει πίσω

    Του Θέμη Μπάκα, πολιτευτή Αχαΐας Η κυβέρνηση επιμένει να μιλά...

    Σάλος στη Ρωσία για μητέρα που έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα, «μαμά» φώναζε το παιδί

    Σάλο προκάλεσε στη Ρωσία το βίντεο που ανήρτησε στα social media...