Facebook: Ακτιβιστές ζητούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για τη σφαγή στην Αιθιοπία

    Ημερομηνία:

    Ταμείο 2 δισ. δολαρίων για τις οικογένειες των θυμάτων ζητούν από το Facebook οργανώσεις και ακτιβιστές που κατέθεσαν αγωγή για υποκίνηση βίας στην Αιθιοπία.

    Σύμφωνα με την αγωγή που υποβλήθηκε σε δικαστήριο της Κένυας, οι αλγόριθμοι του Facebook ευνόησαν τη διάδοση εμπρηστικών αναρτήσεων στη διάρκεια των διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που συγκλονίζουν την Αιθιοπία από το 2020.

    • Μεταξύ των εναγόντων βρίσκεται ο Άμπρχαμ Μίαρεγκ, γιος ακαδημαϊκού που στοχοποιήθηκε με ρατσιστικές αναρτήσεις και τελικά δολοφονήθηκε.
    ICECAP

    Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook, κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι καθυστέρησε να κατεβάσει τα μηνύματα μίσους ή απλά τα άφησε στην πλατφόρμα.

    Facebook: Ακτιβιστές ζητούν αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για τη σφαγή στην Αιθιοπία

    Οι δικηγόροι των εναγόντων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι (Reuters)

    Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατομμύρια εκτοπίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από δύο χρόνια ανάμεσα στην αιθιοπική κυβέρνηση και ένοπλους αντάρτες από την επαρχία Τιγκρέι.

    Οι ενάγοντες, στους οποίους περιλαμβάνεται η κενυατική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Katiba Institute, κατηγορούν ακόμα τη Meta ότι δεν φρόντισε να εκπαιδεύσει επαρκώς τους αλγορίθμους της ώστε να αναγνωρίζουν τις επικίνδυνες αναρτήσεις, ούτε προσέλαβε αρκετούς επόπτες περιεχομένου στα γραφεία της στο Ναϊρόμπι ώστε να ελέγχει επαρκώς το περιεχόμενο που αναρτάται σε γλώσσες της Αιθιοπίας.

    Η Meta αρνήθηκε τις κατηγορίες μέσω της εκπροσώπου της Έριν ΜακΠάι: «Επενδύουμε σε ομάδες και τεχνολογίες που μας βοηθούν να εντοπίζουμε και να απομακρύνουμε αυτό πτο περιεχόμενο».

    «Το έργο μας στην Αιθιοπία σχετικά με την ασφάλεια και την ακεραιότητα καθοδηγείται από τα σχόλια τοπικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών θεσμών».

    Το θέμα της Αιθιοπίας απασχολούσε ήδη τη Meta, καθώς η ανεξάρτητη Επιτροπή Εποπτείας που έχει συστήσει η εταιρεία ζήτησε πέρυσι έρευνα για το πώς το Facebook και το Instagram χρησιμοποιήθηκαν για τη διασπορά εμπρηστικού περιεχομένου στη χώρα.

    Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες και σε άλλες χώρες όπως η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, η Ινδονησία και η Καμπότζη.

    Στην περίπτωση της Μιανμάρ, η Meta παραδέχτηκε ότι «καθυστέρησε» να αντιδράσει και υποσχέθηκε νέα μέτρα μετά την αγωγή που δέχτηκε για αποζημιώσεις 150 δισ.δολαρίων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Oi 7+1 κινήσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να ανακουφίσει την μεσαία τάξη

    Μπορεί σήμερα όλοι να χαίρονται την μέρα με την...

    Αυτό είναι το «ιπτάμενο μάτι» της Πολεμικής Αεροπορίας

    Πρόκειται για ένα ιπτάμενο ραντάρ, ένα κρίσιμο «εργαλείο» για...

    ΠΑΤΡΑ: Γκαζάκια σε σχολείο την Ανάσταση – Πυροδότησαν γκαζάκια και στην Αγιαλεξιώτισσα – ΦΩΤΟ

    Έτρεχαν και δεν έφταναν οι Αρχές Ασφαλείας και η...

    Κεφαλονιά – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Παπάς πέταξε δυναμιτάκι την ώρα της Ανάστασης! Το άναψε με τη λαμπάδα που κρατούσε

    Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης σε...