Πρώτα Χριστούγεννα στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα από την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Τα πρώτα τους Χριστούγεννα στην Ελλάδα περνούν τα ασυνόδευτα ανήλικα από την Ουκρανία που έφθασαν στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου. Πολλά ήταν ακόμη μωρά της αγκαλιάς.

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, χαρούμενα και ασφαλή στην μεγάλη αγκαλιά της Ελλάδας και της οργάνωσης «The Home Project» και της Σοφίας Κουβελάκη, οι μικροί φιλοξενούμενοί μας έχουν πλήρως εξοικειωθεί, πηγαίνουν στο σχολείο, μιλούν ελληνικά και χαίρονται τις γιορτινές μέρες.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν στην δομή φιλοξενίας τους όλοι όσοι οργάνωσαν το δύσκολο ταξίδι για να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα, μετά από το πράσινο φως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτα Χριστούγεννα στην Ελλάδα για τα ασυνόδευτα από την Ουκρανία

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο πρέσβης της Ουκρανίας Σεργκέι Σουτένκο, ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ, η Ουκρανή πρόξενος Άννα Τισένκο, βρέθηκαν κοντά στα παιδιά για να τους προσφέρουν δώρα και πάνω απ’ όλα πολλή αγάπη και αγκαλιές.

Λίγο αργότερα, καθώς τα παιδιά έπαιζαν με τα καινούργια τους παιχνίδια, στον ανακαινισμένο από την ουκρανική πρεσβεία κήπο της δομής, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης και οι φροντίστριές τους ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την πρόοδο των μικρών ασυνόδευτων και τις δραστηριότητές τους.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

H Πλατεία Ολγας χρειάζεται προστασία! Εγινε η αρχή με τον πρώτο βανδαλισμό

Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Όλγας) παραδόθηκε πλέον στους...

Το σταυροδρόμι του Λαμίν Γιαμάλ

Λόγω ομάδας, καλού αριστερού ποδιού και εν γένει μιας...

Νίκος Γκάλης: Εκδίδεται η αυτοβιογραφία του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ

Ηαυτοβιογραφία του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ Νίκου Γκάλη με...

Οι αρτοποιοί ζητούν ασπίδα προστασίας για τον φούρνο της γειτονιάς

Τη δύσκολη μάχη επιβίωσης της μικρής βιοτεχνικής αρτοποιίας και...