Ιμάμογλου: Με τιμωρούν γιατί πέτυχα – Θύελλα αντιδράσεων για την καταδίκη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης

    Ημερομηνία:

    Διεθνή κατακραυγή, αλλά και σάλο στην Τουρκία, προκαλεί η καταδίκη του Δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για εξύβριση δημοσίου αξιωματούχου, το 2019.

    Τότε ο Ιμάμογλου είχε απλώς δηλώσει σε ομιλία του ότι είναι «ηλίθιοι» αυτοί που ακύρωσαν τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Άκσενερ εξέφρασε την στήριξή της στον Ιμάμογλου. Χιλιάδες Τούρκοι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον της απόφασης για τον Ιμάμογλου, ο οποίος προσέφυγε στο Εφετείο. «Ζήτω η Ελευθερία», «Κάτω η τυραννία», «Η κυβέρνηση Ερντογάν θα λογοδοτήσει», ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών. Η δίκη στο Εφετείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια. Αν η ποινή επικυρωθεί ο Ιμάμογλου κινδυνεύει με διετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

    Ο Ιμάμογλου είναι ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος του Ερντογάν, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές. «Αυτή η απόφαση είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία», σχολιάζουν Τούρκοι αναλυτές. Δημοσκόπηση της Μετροπόλ δείχνει ότι το 44,8% των Τούρκων πιστεύει πως η δίκη Ιμάμογλου είναι πολιτική και όχι ποινική, για εξύβριση. Η Τζουμχουριέρτ αναδεικνύει και την υποστήριξη του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη από την Αθήνα με την ανάρτηση στην οποία αναφέρεται σε «μια εξαιρετικά σκοτεινή ημέρα για την δημοκρατία στην Τουρκία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Μόνικα Λεβίνσκι αποκάλυψε πως ήταν ερωτευμένη με τον Μπιλ Κλίντον

    Επειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες που η Μόνικα Λεβίνσκι δήλωνε θύμα του Μπιλ...

    «Ανάφλεξη» στην Λωρίδα της Γάζας: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί – 81 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

    Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα με τουλάχιστον 81 νεκρούς το τελευταίο...

    Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι φωτίζουν το μέγεθος της διαφθοράς

    Το τσουνάμι αποκαλύψεων για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ  προκαλεί...