Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κατάρτιση λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού

    Ημερομηνία:

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση εξειδικευμένου προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης λεμβούχων στο Σπήλαιο Διρού. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 220 ωρών σχεδιάστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), κατόπιν αιτήματος της τοπικής κοινωνίας.

    Το Σπήλαιο Διρού είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο με μια λιμναία διαδρομή μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Η ξενάγηση στο μεγαλύτερο μέρος του πραγματοποιείται με βάρκες, οι οποίες καθοδηγούνται από τους λεμβούχους ενώ υφίσταται και μια μικρή χερσαία διαδρομή.

    ICECAP

    Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε ομάδα 14 υποψηφίων λεμβούχων Σπηλαίου Διρού, ηλικίας 18-50 ετών, οι οποίοι καταρτίστηκαν στην πλοήγηση με τη χρήση λέμβου με κουπί εντός του σπηλαίου, καθώς και στην αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σπηλαίου, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο ρόλο τους ως λεμβούχοι στη διάρκεια μιας τουριστικής διαδρομής.

    Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος κατάρτισης διεξήχθη σε κατάλληλο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το πρακτικό μέρος στο Σπήλαιο Διρού, ενώ την ευθύνη υλοποίησής του είχε το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Πάτρας.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τοπίο στην ομίχλη η Κεντροαριστερά

    Το Πάσχα βρίσκει τον προοδευτικό χώρο σε αχαρτογράφητα νερά....

    Αφγανιστάν: Επιχείρηση «βγάλτε τους Ταλιμπάν από τον πάγο»

    Με φόντο τη χαοτική αποχώρηση των Αμερικανών και νατοϊκών...

    Ανήλικοι και εθισμός στο Διαδίκτυο: ώρα μηδέν

    Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον: τα σόσιαλ μίντια...