ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσοχή, νέα τηλεφωνική απάτη – Τι πρέπει να προσέξετε

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σας ενημερώνει  ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

    Τα απαραίτητα στοιχεία, για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

    Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ποια είναι τα 7 πιο «άγνωστα» έθιμα του Ελληνικού Πάσχα

    Κάθε που μπαίνει η άνοιξη μυρίζει Πάσχα σε όλη την Ελλάδα....

    Η Χριστίνα Αλεξοπούλου οικογενειακώς στην Ι.Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας

    Εγραψε η υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου: Μεγάλη Παρασκευή, σήμερα οικογενειακώς...

    Στο Προεδρικό ο Πατρινός Νικόλας Καραγκιαούρης στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

    Τιμητική συμμετοχή για τον  πατρινό βαρύτονο, Νικόλα Καραγκιαούρη, ο οποίος τραγούδησε,...

    Τροφές που βοηθούν στην καλύτερη πέψη

    Η δυσπεψία μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή μας. Υπάρχουν...