Αφγανιστάν: Φοιτητές και καθηγητές εγκαταλείπουν τις αίθουσες μετά τον αποκλεισμό των γυναικών από τα πανεπιστήμια

    Ημερομηνία:

    Στον σκοταδισμό ολισθαίνει και πάλι το Αφγανιστάν, με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωματων να πυροδοτεί βαθιά ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Καταραυγή σε όλο τον κόσμο προκάλεσε, ειδικότερα, η απόφαση της ηγεσίας των Ταλιμπάν, που έχουν αναρριχηθεί στην εξουσία, να αποκλείσουν τις γυναίκες από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ο αναβρασμός μετά την απόφαση αποτυπώνεται στις αίθουσες των πανεπιστημίων του Αφγανιστάν.

    Φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική αυτή του εξτρεμισμού, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα φοιτητικά έδρανα, στη διάρκεια, δε, εξετάσεων.

    Από τις αίθουσες αποχώρησαν και οι καθηγητές για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που έκαναν οι φοιτήτριες έξω από τα πανεπιστήμια.

    Βίντεο που κυκλοφορούν, τις τελευταίες  ημέρες, στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν πλήθος γυναικών να κλαίνε έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Καμπούλ.

    Οι Ταλιμπάν δεν έχουν δώσει εξηγήσεις γι’αυτήν τους την απόφαση, όμως περιφρουρούν τα πανεπιστήμια για να διασφαλίσουν ότι καμία γυναίκα δεν μπαίνει μέσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σούπερ μάρκετ: Αυξήσεις τιμών 2,5% τον Μάιο – Ανατιμήσεις σε σοκολάτες, φρούτα, κρέατα

    Αυξημένες, κατά 2,47%, ήταν οι τιμές στις αλυσίδες σούπερ...

    ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το μνημόσυνο για την Αλεξάνδρα

    Πέρασαν σαράντα ημέρες από την ημέρα που αναχώρησε για...

    TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: 45χρονος στρατιωτικός ο νεκρός στο τροχαίο

    Νεκρός ανασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ένας 45χρονος...

    ΕΦΚΑ: Ερχεται ρύθμιση οφειλών α λα καρτ

    Ρύθμιση οφειλών α λα καρτ, με τη συμμετοχή ιδιωτικών...