Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από το φινάλε του Μουντιάλ 2022 και όλα όσα έγιναν στον δραματικό τελικό Αργεντινή-Γαλλία (2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 η παράταση, 4-2 στα πέναλτι η Αργεντινή) εξακολουθούν να απασχολούν την ποδοσφαιρική κοινωνία.
Στην Αργεντινή εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση… hangover μετά το μεθύσι της κατάκτησης του τίτλου, ενώ στη Γαλλία συνεχίζουν να… διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του τελικού.
Μάλιστα από τις αρχές της εβδομάδες τρέχει το διαδικτυακό «αίτημα» των Γάλλων να επαναληφθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αφορμή τα διαιτητικά λάθη του Μαρτσίνιακ (καταλογισμός πέναλτι για το 1-0, αλλά κυρίως κατακύρωση του τρίτου γκολ ενώ βρισκόταν παρατύπως αναπληρωματικοί παίκτες των Αργεντινών εντός γηπέδου).
Η πρώτη απάντηση σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς (που εκφράστηκαν δημόσια για πρώτη φορά από την εφημερίδα Equipe) δόθηκε από τον Πολωνό διαιτητή του τελικού ο οποίος επιστρέφοντας στην πατρίδα του πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως «και στο γκολ του Εμπαπέ ήταν επτά Γάλλοι από τον πάγκο μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν το έκαναν θέμα».
Σήμερα όμως υπήρξε αντίδραση κι από την πλευρά της Αργεντινής, όχι από κάποιον επίσημο φορέα (Ομοσπονδία ή Κυβέρνηση), αλλά από τους οπαδούς!
Ο Βαλεντίν Γκόμεζ, βλέποντας την… ηλεκτρονική ψηφοφορία των Γάλλων να έχει φτάσει στις 200.000 συμμετοχές στην πλατφόρμα change.org, δημιούργησε ως αντίδραση το δικό του «αίτημα» με τον τίτλο: «Γαλλία σταμάτα να κλαίς!» την Παρασκευή.
Όπως εξηγεί στο σύντομο μήνυμα του ο Γκόμεζ «από τη στιγμή που κερδίσαμε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Γάλλοι δεν έχουν σταματήσει να κλαίνε και να κάνουν παράπονα, χωρίς να παραδέχονται ότι η Αργεντινή είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια.
Κι αυτό το αίτημα έχει ως στόχο να σταματήσουν οι Γάλλοι το κλάμα και να αποδεχθούν ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος στην ιστορία του ποδοσφαίρου και έχει ως γιο του τον Εμπαπέ».
Ο στόχος του Γκόμεζ ήταν να μαζέψει 200.000 υπογραφές, όσες και το αίτημα των Γάλλων, αλλά πριν συμπληρωθούν 48 ώρες έχει φτάσει σχεδόν τις 300.000 (297.723 για την ακρίβεια), όντας μία από τις κορυφαίες κινητοποιήσεις στη συγκεκριμένη πλατφόρμα…