Αφγανιστάν: Απαγορεύθηκε στις γυναίκες να δουλεύουν σε ΜΚΟ

    Ημερομηνία:

    Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε σήμερα όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να απαγορεύσουν την εργασία στις γυναίκες που απασχολούν, σύμφωνα με μία επιστολή του υπουργείου Οικονομίας.

    Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην καταστολή της ελευθερίας των γυναικών από το αναφερόμενο ισλαμικό ένοπλο κίνημα.

    Η επιστολή, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας, Αμπντουλραχμάν Χαμπίμπ, ενώ ανέφερε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εργαστούν μέχρι νεοτέρας, καθώς μερικές από αυτές, δεν πειθάρχησαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον ισλαμικό κώδικα ένδυσης.

    Δεν διευκρινίστηκε αν η εντολή αυτή εφαρμόζεται και για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, οι οποίες έχουν μία μεγάλη παρουσία στο Αφγανιστάν.

    Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες μετά από την εντολή της ισλαμικής κυβέρνησης των Ταλιμπάν για την απαγόρευση της φοίτησης των γυναικών στα πανεπιστήμια, προκαλώντας την ισχυρή καταδίκη της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά και μερικές διαδηλώσεις, όπως και την σοβαρή άσκηση κριτικής στο εσωτερικό του Αφγανιστάν.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...

    Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Στην Νέα Υόρκη λίγο πριν την πρεμιέρα του GNTM – Η φωτογραφία με τη νέα της μάνατζερ

    Μετά από έναν μαγικό Αύγουστο, όπου απόλαυσε καλοκαιρινές διακοπές...

    Γιατί «κρατάς σκορ» στις σχέσεις σου και τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

    Μπορεί να μην το παραδέχεσαι ανοιχτά, αλλά πόσες φορές...

    Δυτική Αχαΐα: Επιστολή Γρηγόρη Αλεξόπουλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ευλογιά

    Την επίσπευση των διαδικασιών για την αποζημίωση των πληγέντων...