Λύτρας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου: «Αν δεν ήταν Ρομά θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός»

    Ημερομηνία:

    Στη υπόθεση του πυροβολισμού του θανάσιμου πυροβολισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου ανήλικου.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, ο κ. Λύτρας μίλησε για τα περί συγκάλυψης από τις Αρχές λέγοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί μα άλλους συναδέλφους του», είπε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

    Μάλιστα ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί». Και εκεί είχε ακουστεί από τον αστυνομικό ότι φοβήθηκε επειδή είδε πολλά άτομα μαζί».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ελλάδα των 13 ωρών – Όταν ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω

    Εν έτει 2025, σε μια εποχή που ολόκληρος ο...

    ” Maria” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

    Μια ταινία για μια υπόθεση κακοποίησης ηθοποιού, σε μια...

    ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: Ντροπή κύριοι! Κοιτάξτε την κατάντια της Πάτρας με τη μόλυνση – φωτό

    Εγραψε ο επιεκφαλής της μείζονος μεοψηφίας Κώστας Σβόλης: Εικόνες...