Μενού ειδικά σχεδιασμένα για τις ημέρες των εορτών, με signature πιάτα και πρωτότυπες συνταγές περιμένουν τους επισκέπτες στα καλύτερα fine dinning εστιατόρια της Αθήνας. Με εορταστική διάθεση και φαντασμαγορική διακόσμηση στους ήδη υπέροχους χώρους που διαθέτουν, μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία της υψηλής κουζίνας και να τολμήσετε νέους γευστικούς συνδυασμούς. Σας προτείνουμε δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένα και πολυσυζητημένα, για να δειπνήσετε την Πρωτοχρονιά.
Σπονδή / Πύρρωνος 5, Αθήνα
• Κονσομέ Σελινόριζα / Λεβιστικό
• Μανιτάρι Σέπα Πραλίνα Σουσαμιού
• Χαβιάρι Καβούρι / Yuzu / Άνηθος
• Καραβίδα Τζίντζερ / Λεμονόχορτο / Finger Lime
• Καλκάνι Meunière / Αγκινάρα / Μαϊντανός / Κρεμμύδι Εσαλότ
• Ζαρκάδι Κεράσι / Κόκκινο Κρεμμύδι / Πόρτο / Φύλλα
• Τυρί Vacherin Mont d’Or Μαύρη Τρούφα / Σαλάτα / Κρούστα Ψωμιού
• Σοκολάτα Βατόμουρο / Κόκκινο Πιπέρι / Πιπεριά Espelette
195€ / άτομο
NYX Japanese Rooftop Gastrobar / Ὁμήρου 19, Αθήνα
• Ποτό καλωσορίσματος – Αφρώδης οίνος
Amuse bouche
• Σούπα Nabe – Ζωμός miso με γαρίδες / λαβράκι / μανιτάρι shiitake / φρέσκο κρεμμύδι / wakame / τόφου
• Σαλάτα με πάπια κονφί /πράσινα μυρωδικά / dressing μάνγκο / τσίλι / σάλτσα hoisin
ή
• Σαλάτα τόνου με παντζάρια
Σαλάτα Tuna Tataki με ποικιλία από παντζάρια/ βασιλομανίταρα / αγκινάρα Ιερουσαλήμ / baby καρότο / φύτρες / miso dressing
• Gyozas με αστακό
Gyozas με αστακό /πουρές καρότο & σαφράν / kimchi λάχανου / bisque αστακού / shiitake μανιτάρι *Sorbet – Shiso με πράσινο τσάι
• Wagyu Flap
ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών / πουρές γλυκοπατάτα με kosho / ψητό baby μπρόκολο / γλυκιά και πικάντικη σάλτσα από δαμάσκηνα
ή
• Σφυρίδα στον ατμό
πουρές παστινάκι / κινέζικο λάχανο bok choy / σάλτσα από πράσινο τσίλι & τζίντζερ / με τραγανό shiso
• Γλυκό Canele Taittinger
Crème σαμπάνιας / κέικ κάστανο / καραμελωμένη μπανάνα / λευκή σοκολάτα / φουντούκι / ζελέ elderflower
• Γλυκά Mignardise
210€ / άτομο
Vezené Athens / Βρασίδα 11, Αθήνα
• Τριλογία Ταρτελέτας
Κόκκινη γαρίδα, μοσχαρίσιο ταρτάρ, καπνιστή μελιτζάνα, χαβιάρι ossetra.
Συνδυάζεται με ένα ποτήρι σαμπάνια
• Foie Parfait
Ψωμί με προζύμι, καπνιστό παντζάρι, golden & black trumpet μαρμελάδα
• Breton Lobster
Κόκκινο αντίδι, τουρσί πορτοκάλι, πράσινο μήλο, περγαμόντο vinegar
• Venison Truffle Risotto
Ελάφι, ξηροί καρποί, σπόροι πεύκου, ρύζι Acquerello
• Dry-aged Chateaubriand
Golden trumpet μανιτάρια, αφρός πατάτας τρούφας, béarnaise
• Σοκολάτα 2023
Σοκολάτα Valhrona, crue de cacao, αλατισμένη καραμέλα, βανίλια παγωτό Μαγαδασκάρης
• Γλυκά Mignardise
NYE Edition
180€ / άτομο
Hytra Restaurant & Bar / Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107-109, Αθήνα
• Κονσομές
μανιτάρι | κουφοξυλιά
• Τάρτα
πατάτα | μανιτάρι | κρεμμύδι
• Τομάτα – Πέστροφα
fermented φράουλα | πιπερίτσα Πέλλας
• Καραβίδα
καρότα σαβόρο | μυρωδικά | αυγοτάραχο
• Μπακαλιάρος
λαγόχορτο | κολλαγόνο | κουρκούτι
• Ψωμί
• Πέτο Χοιρινό
παπάδα | χέλι | γλάσο πεύκου
• Φραγκόκοτα
κρεμμύδια | στιφάδο | σταφίδα “σουλτανίνα”
• Χιόνι
γιαούρτι Καλαβρύτων | τσάπουρνα
• Μήλο
βανίλια ελάτης | καρύδια | τόνκα
• Γλυκά Mignardise
120€ / άτομο
Fuga Restaurant / Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα
• Καλωσόρισμα από τον σεφ
• Χτένι – γάλα καρύδας, τζίντζερ, kaffir lime
• Ψωμί – μοσχαρίσιο ταρτάρ, βούτυρο νουαζέτ
• Καραβίδα – κίτρινο κάρυ, bisque, βασιλικός Ταϊλάνδης
• Μπακαλιάρος – άγρια μανιτάρια, baby σπανάκι, ασιατικός ζωμός
• Φραγκόκοτα – καρυ μάσαμαν, πουρές κουνουπίδι, φραγκοστάφυλο
• Μοσχολέμονο – τσάι γιασεμί, μέλι *Κάστανο – βανίλια, βύσσινο
• Γλυκά κεράσματα
90€ / άτομο
La Meat Maison – Kifissia / Χαρ. Τρικούπη 92 &, Αλαμάνας 1, Κηφισιά
• Σνακ & σαμπάνια καλωσορίσματος από τον Chef
• Στρείδια (2)
Fine De Claire στρείδι, βότκα, bloody mary, μίγμα shichimi, βασιλικό
• Akune Gold Nigiri
Akune Gold Wagyu A5, καπνιστή µαγιονέζα, χαβιάρι, αλλαντικό guanciale με ελαιόλαδο
• Καρπάτσιο Dry-Aged Olive Fed
Dry-aged Olive Fed Wagyu picanha, παλαιωµένο βαλσάµικο, παρµεζάνα, ελαιόλαδο
• Παντζάρια
Παντζάρια, σολοµός gin tonic, ταραµάς wasabi
• La Meat Maison Beef Wellington
Akune Gold Ribeye 5-7, gravy από μπράντι, κάστανα, ψητή γλυκοπατάτα, κρέµα σπανάκι
• Pre-Dessert
Φρούτα mimosa
• La Meat Maison Olive Oil πορτοκαλόπιτα
Σαντιγί µελιού, φύλλα χρυσού, µαρµελάδα πορτοκάλι – yuzu, κρέµα καψαλισµένης βανίλιας, µαστίχα
145€ / άτομο
Oλα τα πιάτα σερβίρονται ανά 4 άτομα, εκτός από το chef’s welcome snack, τα στρείδια και το nigiri. Στην τιμή ανά άτομο δε συμπεριλαμβάνονται το εμφιαλωμένο νερό, τα αναψυκτικά, το κρασί, οι μπύρες & τα αλκοολούχα ποτά.
Aleria Restaurant / Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα
• Amuse bouche
• Χτένια
γογγύλι | αχλάδι | περγαμόντο
• Κολοκύθα
μανταρίνι | ιπποφαές | κάρυ
• Μπαρμπούνι
κουνουπίδι | σέσκουλα | κανθαρέλες
Ελάφι
μαϊντανόριζα | κίτρινα παντζάρια | ιβίσκος
• Mont Grecque
κάστανο | τσάι του βουνού | βατόμουρα
120€ / άτομο
Wine pairing 60€ / άτομο
GB Roof Garden / Hotel Grande Bretagne / Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα
• Σαλάτα από βασιλικό καβούρι με γιαούρτι, κάσταρντ και πράσινο μήλο
• Καραβίδα σωτέ, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με θαλασσινά και σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχορτο
• Ριζότο με επεξεργασία σελινόριζας και λευκή τρούφα
• Σορμπέ με κόκκινα φρούτα και λεβάντα
• Φιλέτο μοσχαριού Wellington με γέμιση φουά γκρα, ντιξέλ μανιταριών σπανάκι και σάλτσα μπορντελέζ
• Μπισκουί λεμόνι με κρέμα μοσχολέμονο, ανάλλφρη μους λεμόνι και τραγανό τουίλ βανίλιας
540 € / άτομο
Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτήρι σαμπάνια και ένα μπουκάλι κρασί ανά δύο άτομα από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών το εστιατορίου.
Πρωτοχρονιά: Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μπορείτε να απολαύσετε στον χώρο του εστιατορίου γεύμα σε μπουφέ υπό τους ήχους εορταστικής μουσικής. 215€ / άτομο
Nikkei Peruvian Resto Bar Athens / Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους Αθήνα
• Baby καλαμπόκι με βούτυρο shiso
• Crab Tacos
Yuzu, φρέσκο τσίλι, κόλιανδρος
Σαλάτες tiradito
• Σαλάτα Σύκο και ρόδι
Σαλάτα με μίγμα μυρωδικών, με αγγούρι, ρόδι, σύκο, tenkasu και dressing σουσαμιού
• Χαβιάρι Beluga με κεχριμπάρι
Καρπάτσιο, κεχριμπάρι με χαβιάρι Beluga και φρούτα του πάθους
Nigiris
• Nigiri waygyu fois gras
Με σος καμπαγιάκι και φρέσκια τρούφα
• Nigiri Langoustine
Με shiso, kizami wasabi και πέρλες ponzu
Ορεκτικά
• Smoked causa με πάπια και πουρέ γλυκοπατάτας
• Nikkei gyoza pata negra με φρέσκια μαύρη τρούφα, παρμεζάνα και μανιτάρια shiitake
Κυρίως γεύμα
• Tagliata με σος από σάκε και σόγια
ή
• Grill Red Porgy με ginger jalapeno dressing
Επιδόρπιο
• Namelaka opalys chocolate με γιαούρτι, πράσινο κάρδαμο και παγωτό salty caramel
150€ / άτομο
Cookoovaya / Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα
• 1ο πιάτο (ατομικό)
Κονσομέ από άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα
• 2ο πιάτο (family style)
Βοδινό carpaccio με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα άνηθο
Χτένια στα κάρβουνα, πουρές καπνιστής μελιτζάνας και νούμπουλο Κερκύρας
Σαλάτα με γαρίδες, φινόκιο, αντίβ και βινεγκρέτ πορτοκάλι-αμύγδαλο
• 3ο πιάτο (επιλογή)
Φιλέτο wellington με πουρέ τρούφας και σάλτσα πόρτο
ή
Στήθος Πάπιας, πουρέ κολοκύθας και σάλτσα κυδώνι – αμύγδαλο
ή
Σφυρίδα αχνιστή με ντομάτα, βασιλικό, πατάτες και καρότα
• 4ο πιάτο (family style)
Προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό βανίλια
Μαρέγκες σοκολάτας, Μους λευκής σοκολάτας, Cremeux γάλακτος, Crumble σοκολάτας, Anglaise σοκολάτας
100€ / άτομο