Υποτροφία του Κολλεγίου Αθηνών για μαθητή / μαθήτρια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

    Ημερομηνία:

    Την δυνατότητα να φοιτήσει με υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών ένας μαθητής ή μαθήτρια που κατάγεται και διαμένει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ο πιο πάνω εκπαιδευτικός οργανισμός, ο οποίος έχει θεσπίσει Πρόγραμμα Περιφερειακών Υποτροφιών για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

    Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θεσπισθεί υποτροφία, ώστε ένας μαθητής ή μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου ή την Α΄ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών, να μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του.

    Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500 ευρώ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

    Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τις περιφερειακές εισαγωγικές εξετάσεις Α΄ Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου 2023 είναι η Τρίτη 2 Μαΐου 2023.

    Το Κολλέγιο Αθηνών έχει ανακοινώσει το Πρόγραμμα των Περιφερειακών Υποτροφιών στην ιστοσελίδα του (https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/scholarships-financialaid/regional-scholarships).

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την σχετική αναλυτική ανακοίνωση και εδώ:

    Πρόγραμμα των Περιφερειακών Υποτροφιών

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές σε 17 επιδόματα προτού φύγει ο Αύγουστος

    Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές για 17 επιδόματα του Αυγούστου θα ολοκληρωθούν πριν από...

    Τίτλοι τέλους για τον πρωινό μπουφέ; Το δίλημμα των ξενοδοχείων

    Σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τα πρωινά μπουφέ— με στοίβες από...

    Πλούσιοι στις ΗΠΑ: Πόσα εκατ. δολάρια χρειάζονται για να μπει κάποιος σε αυτή τη λίστα

    Στις ΗΠΑ, για να σε θεωρούν πλούσιο το 2025, πρέπει...

    Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου: Σήμερα θα γινόσουν 40 ετών, η καρδιά μου θα ήταν ολόκληρη και οι χαρές μου δεν θα ήταν πικρές

    Η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου προχώρησε σε ανάρτηση με αφορμή...