“ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ: Κερδίζει έδρα η Αχαϊα

    Ημερομηνία:

    Μεγάλες αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας φέρνουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα γίνουν οι εκλογές το 2023.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, αλλάζουν συνολικά χέρια 16 έδρες με κύρια συνέπεια την περαιτέρω ενίσχυση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται στις περιφέρειες της πρωτεύουσας, στην οποία θα εκλέγονται πέντε επιπλέον βουλευτές.

    Στους μεγάλους χαμένους είναι η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία που χάνουν από δύο έδρες.

    Ειδικότερα, με βάση τα νέα πληθυσμιακά στοιχεία κερδίζουν δύο έδρες ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών και η περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ μία επιπλέον έδρα θα έχουν ο Βόρειος Τομέας της Β’ Αθηνών, ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών, η Α΄ Θεσσαλονίκης και η Αχαΐα.

    Στον αντίποδα οι έδρες αυτές θα αφαιρεθούν από την Α΄Πειραιά, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία, την Κοζάνη, την Άρτα, καθώς και την Καστοριά και τη Θεσπρωτία που γίνουμε πλέον μονοεδρικές περιφέρειες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

    Θεσμός, έθιμο, πολιτισμός, κοινωνικό φαινόμενο κάτι απ΄ αυτά, ή...

    Πλειστηριασμοί: Η βίλα στο Πανόραμα, τα ακίνητα στη Μύκονο και οι επώνυμοι που… βγαίνουν στη σέντρα

    Μια ακόμη εβδομάδα με αρκετούς πλειστηριασμούς και μεταξύ αυτών ορισμένων «επώνυμων» ακινήτων,...

    Πάτρα – Σύσκεψη: Δείτε πώς θα λύσουν το πρόβλημα της Ακτής Δυμαίων με τις πλημμύρες

    Σε τρεις βασικούς άξονες θα κινηθεί το σχέδιο αντιμετώπισης...

    Δημοσκόπηση alco: Στις 13 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Από που αντλούν ψήφους Καρυστιανού και Τσίπρας

    Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13 μονάδες διαφορά του...