Ηλεκτρικό ρεύμα: Η Ελλάδα έχει από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στην Ευρώπη

    Ημερομηνία:

    Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη καταγράφει η Ελλάδα για έναν ακόμα μήνα, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index).

    Τον περασμένο μήνα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη φθηνότερη τιμή λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, όπως αυτά που έχει πάνω από το 90% των ελληνικών νοικοκυριών.

    Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά αλλά και από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας όπως η Ισπανία (34,8 λεπτά), η Ιταλία (46,6 λεπτά), η Βρετανία (48,8 λεπτά), η Γερμανία (50,9 λεπτά) κλπ.

    Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η φθηνότερη θέση, σε σύνολο 28 χωρών, καθώς η τιμή στη χώρα μας για τον Δεκέμβριο του 2022 διαμορφώθηκε στα 13,33 λεπτά/KWh, χαμηλότερα από τη μέση τιμή της Ε.Ε., η οποία είναι στα 15,09 λεπτά/KWh.

    Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη καταγράφει η Ελλάδα για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index), επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, τον περασμένο μήνα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη φθηνότερη τιμή λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, όπως αυτά που έχει πάνω από το 90% των ελληνικών νοικοκυριών.

    Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά αλλά και από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας όπως η Ισπανία (34,8 λεπτά), η Ιταλία (46,6 λεπτά), η Βρετανία (48,8 λεπτά), η Γερμανία (50,9 λεπτά) κλπ.

    Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η φθηνότερη θέση, σε σύνολο 28 χωρών, καθώς η τιμή στη χώρα μας για τον Δεκέμβριο του 2022 διαμορφώθηκε στα 13,33 λεπτά/KWh, χαμηλότερα από τη μέση τιμή της Ε.Ε., η οποία είναι στα 15,09 λεπτά/KWh.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    H Νάντια Μπουλέ στο καστ της διεθνούς φήμης φαντασμαγορικής παράστασης «Chicago»

    Το φαντασμαγορικό «Chicago», η διεθνούς φήμης παραγωγή, όπως παρουσιάζεται...

    Μενέλαος Μανωλόπουλος: «Σάλπαρε» ο Τζακ Σπάροου της Ύδρας

    Τα γλέντια, οι χοροί, τα ποτά και τα ξενύχτια ευτυχώς καλά...

    Νεκρή Αγγλίδα στην Ιθάκη – Στην Πάτρα η σορός της

    Τις μεσημβρινές ώρες χθες Παρασκευή (30/8), ενημερώθηκε η Λιμενική...

    Αυτός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να φέρει κοντά τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Χάρι

    Ο Γουίλιαμ και η οικογένειά του αντιμετώπισαν ένα δύσκολο...
    Best Shop