Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός μετά τους σεισμούς στη Δυτική Λέσβο

    Ημερομηνία:

    Αμέσως μετά τις σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,7 και 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter  που εκδηλώθηκαν σήμερα στην περιοχή Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα αποφάσισαν όπως η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο προκειμένου να συγκληθεί αν χρειαστεί και όταν έχει στη διάθεσή της επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

    Επίσης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους Δημάρχους από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση και στους οποίους ανέφερε ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε συνδρομή. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο «Εγκέλαδος».

    Έγινε, παράλληλα, επικοινωνία του κ. Στυλιανίδη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και συμφωνήθηκε όπως τη Δευτέρα – παρακολουθώντας και την εξέλιξη του φαινομένου – στελέχη της ΔΑΕΦΚ επισκεφθούν το νησί για αυτοψία στα λιγοστά κτίρια που έχουν μικρές ζημιές σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.

    Οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

    Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr)

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

    Την ανάγκη για συνέργειες μεταξύ φορέων, επιχειρήσεων και ερευνητικών...

    Καλάβρυτα: Ο Δημήτρης Νικολόπουλος νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ (Φωτο)

    Για την τοπική Καλαβρύτων: Εκλογικό τμήμα Καλαβρύτων: Νικολόπουλος Δημήτρης 106 ψήφους Χαμακιώτης...

    Ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό ζητούν οι Αχαιοί συνδικαλιστές

    Η Ένωση Αστυνομικών  Υπαλλήλων  Αχαΐας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια...

    Θρήνος: Νεκρό κοριτσάκι μετά από αιφνίδια αδιαθεσία – «Έσβησε» στην αγκαλιά της μητέρας του

    Η τοπική κοινωνία της Τυλίσου στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει βυθιστεί στο πένθος...