Πάτρα: Κοντά στις 10 με 15 διακοπές ρεύματος την ημέρα από την ΔΕΔΔΗΕ

    Ημερομηνία:

    Με τον εφιάλτη της διακοπής του ρεύματος πέρασαν τις γιορτές δεκάδες οικογένειες της Πάτρας, έχοντας αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς και μη μπορώντας να πληρώσουν τα χρέη τους.

    Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των νοικοκυριών της Πάτρας, μετά και από τον τυφώνα της ρήτρας αναπροσαρμογής που μπορεί να καταργήθηκε άλλα άφησε πίσω του χρέη, έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς.

    Όμως ακόμα και έτσι υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν και να ανταποκριθούν στις δόσεις. Πέρασαν τις γιορτές με τον φόβο της διακοπής του ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

    Από τη μεριά της πάντως η ΔΕΗ υποστηρίζει και ότι ποτέ δεν έχει προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια των γιορτών σε νοικοκυριά, ακόμα και αν αυτά έχουν μεγάλες οφειλές.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, οι διακοπές ρεύματος παρά την εκτόξευση των λογαριασμών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, δεν έχουν αυξηθεί τον τελευταίο έναν χρόνο στην Πάτρα τουλάχιστον.

    Συγκεκριμένα είναι κοντά στις 10 με 15 την μέρα και μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις. Άλλωστε, ειδικότερα για τα νοικοκυριά οι ρυθμίσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα είναι τέτοιες που κόβουν σε κάθε λογαριασμό ένα σημαντικό ποσό από αυτό που θα πλήρωναν κανονικά.

    Τέλος, θυμίζουμε ότι δεν γίνονται διακοπές ρεύματος σε σπίτια που έχουν κοινωνικό τιμολόγιο, τόσο το διάστημα Νοεμβρίου – Ιανουαρίου, όσο και στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου.

    Πάντως, από την πλευρά τους, κύκλοι της δημοτικής αρχής υποστηρίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό νοικοκυριών που τους κόπηκε το ρεύμα παραμένουν στο σκοτάδι αφού το πρόγραμμα για την επανασύνδεση έχει τέτοιους όρους και προϋποθέσεις που ουσιαστικά τους αφήνει εκτός.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στυτική δυσλειτουργία: Οδηγεί στον χωρισμό;

    Η επίτευξη καλής στύσης, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητική σεξουαλική...

    Απονομή διπλωμάτων 107 ης και 108 ης Σχολής Ανοικτής Θάλασσας Ι.Ο.Πατρών

    Πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι απονομές των διπλωμάτων της...

    Επιστολή Πλ. Μαρλαφέκα στον Υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο

         Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ....