Διονύσης Τεμπονέρας: “Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου”

Ημερομηνία:

Σε ανάρτηση του ο γιός του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, αναφέρει πως «τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα» και καλεί στην συγκέντρωση στην μνήμη του στις 9 Γενάρη στην Πάτρα

Η 9η Ιανουαρίου 2023 «σφραγίζει» 32 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια μεγαλειωδών κινητοποιήσεων για την Παιδεία.

Ο γιός του Διονύσης, με αφορμή την τραγική επέτειο προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση – κάλεσμα σε συγκέντρωση εις μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, στην οποία μάλιστα υπογραμμίζει την ανάγκη για αγώνα απέναντι σε όσα ο δολοφονημένος δάσκαλος πάλεψε εξίσου.

«Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο πόλεμος, ο φασισμός, το παρακράτος, η φτώχεια και η εξαθλίωση, μας έχουν και πάλι περικυκλώσει», σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ανάρτησή του και συνεχίζει: «Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου.

Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε την μεγάλη σου έφοδο, στη δικαιοσύνη και στη ζωή.

Τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Διονύσης Τεμπονέρας, κάλεσε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Πάτρα, στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα: «Στην Πάτρα, στα σχολεία Νίκου Τεμπονέρα, στον τόπο της δολοφονίας από το παρακράτος της Δεξιάς, την Δεύτερα στις 18.30, θα είμαστε πάλι εκεί».

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αδιέξοδο στη δίκη Κλάνσι: Ένας ένορκος κρατά σε αναμονή την ετυμηγορία για τη δολοφονία των τριών παιδιών της

Η δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, της μητέρας από τη Μασαχουσέτη που κατηγορείται για...

Κώστας Σβόλης: Η δημοτική Αρχή έχασε με λάθος κινήσεις αυτή την πλατεία 5,6 στρεμμάτων στα Ζαρουχλέϊκα – φωτο

Εργαψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων...

Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Παρασκευή 4-9-2026

ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη  μας ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΛ. ΖΥΓΟΜΑΛΑ ΕΤΩΝ  70 Κηδεύουμε την Παρασκευή 4-9-2026...