Κορονοϊός – Παυλάκης: Να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

    Ημερομηνία:

    Ο ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η μετάλλαξη «Κράκεν» είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς είναι πιο μεταδοτική από όλα τα στελέχη του ιού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα σε ένα ποσοστό περίπου 20%.

    Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τη μετάλλαξη «Κράκεν» πιο ανώδυνη και προέβλεψε ότι και νοσηλείες θα προκαλέσει, αλλά και θανάτους.

    Φλίγκος

    «Ο ιός αλλάζει περιτύλιγμα κάθε λίγο, είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου», τόνισε ο κ. Παυλάκης, υπεραμυνόμενος της χρησιμότητας των εμβολίων τα οποία δεν αποτρέπουν την νόσηση, αλλά «μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός στο σώμα».

    Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική και πάλι η χρήση της μάσκας και εκτίμησε ότι τα μισά περίπου περιστατικά όχι μόνο με τον κορονοϊό αλλά και τις άλλες ιώσεις θα είχαν αποφευχθεί αν τα παιδιά φορούσαν μάσκες στο σχολείο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυψέλη: Την Τρίτη η απολογία του 34χρονου για τον ξυλοδαρμό δημοτικού υπαλλήλου – Τι ισχυρίζεται

    Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη ο...

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 30 χρόνια από το φονικό σεισμό του Αιγίου – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    30 χρόνια συµπληρώνονται την Κυριακή από τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε...

    ΠΑΤΡΑ: Εμφανείς οι φθορές στα σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου – ΦΩΤΟ

    Όλο και πιο ανησυχητική γίνεται η εικόνα στα σιντριβάνια της Πλατείας...

    Οι εξαιρέσεις στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού

    Κατά 5,3% έχουν αυξήσει τη διαθεσιμότητα αεροπορικών θέσεων για...