Κορονοϊός – Παυλάκης: Να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

    Ημερομηνία:

    Ο ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η μετάλλαξη «Κράκεν» είναι αυτή που ευθύνεται κυρίως σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς είναι πιο μεταδοτική από όλα τα στελέχη του ιού που γνωρίζαμε μέχρι τώρα σε ένα ποσοστό περίπου 20%.

    Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τη μετάλλαξη «Κράκεν» πιο ανώδυνη και προέβλεψε ότι και νοσηλείες θα προκαλέσει, αλλά και θανάτους.

    «Ο ιός αλλάζει περιτύλιγμα κάθε λίγο, είναι ένας διαρκής αγώνας δρόμου», τόνισε ο κ. Παυλάκης, υπεραμυνόμενος της χρησιμότητας των εμβολίων τα οποία δεν αποτρέπουν την νόσηση, αλλά «μετριάζουν τις καταστροφές που προκαλεί ο ιός στο σώμα».

    Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική και πάλι η χρήση της μάσκας και εκτίμησε ότι τα μισά περίπου περιστατικά όχι μόνο με τον κορονοϊό αλλά και τις άλλες ιώσεις θα είχαν αποφευχθεί αν τα παιδιά φορούσαν μάσκες στο σχολείο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χάθηκε το κινητό στο αθόρυβο; Δες πώς θα το βρεις με τρία βήματα

    Το να ψάχνεις το κινητό σου τηλέφωνο ενώ είναι ρυθμισμένο στο αθόρυβο,...

    Σύγκριση τιμών παντοπωλείου στην Ευρώπη: Ποιες πόλεις προσφέρουν τις καλύτερες τιμές

    Η σύγκριση τιμών παντοπωλείου σε ευρωπαϊκές πόλεις αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στο...

    Πέντε υποτιμημένα σημεία του σώματος που μπορούν να οδηγήσουν σε οργασμό

    Όταν πρόκειται για την ευχαρίστηση και την ερωτική οικειότητα, δεν υπάρχει...

    Διαρκής απόλαυση: Επιστήμονες προσπαθούν να φτιάξουν παγωτό που δεν λιώνει

    Οι επιστήμονες εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν παγωτό που δεν λιώνει, χρησιμοποιώντας...