Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήρθε στην κηδεία;

    Ημερομηνία:

    Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη έχουν έρθει στην Αθήνα για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι δεν ήρθε στη χώρα μας ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του διαδόχου του αγγλικού θρόνου, ενώ ο Γουίλιαμ έχει βαφτίσει έναν εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο.

    Στο Πρωινό, ο Χρήστος Ζαμπούνης αποκάλυψε τον λόγο. Όπως είπε: «Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα πρόσβαλλε την απόφαση της κυβέρνησης».

    Στη συνέχεια, ο Χρήστος Ζαμπούνης πρόσθεσε: «Είναι ένα ερωτηματικό που δεν ήρθε ο Ουίλιαμ και μου έκανε εντύπωση. Θα το μάθω εντός της μέρας».

    Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος διευκρίνισε: «Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με απειλές για κλιμάκωση των μπλόκων απαντούν οι αγροτοσυνδικαλιστές στην έκκληση του πρωθυπουργού για διάλογο – Βίντεο

    Με απειλές για κλιμάκωση του κλεισίματος δρόμων τις επόμενες ημέρες απαντούν...

    Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ – 10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

    Πανικός επικράτησε στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ μετά από τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς...

    Με ποιους γιόρτασε τη νίκη του ο νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών – φωτό

    Στο bodegas γιόρτασε την νίκη του, ο νέος πρόεδρος...

    Σούπερ μάρκετ: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων, τα σχέδια των μεγάλων αλυσίδων

    Σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές περιόδους για το...