Ευχάριστα νέα… ένα μήνα πριν! Η Πάτρα είναι… τίγκα για το Καρναβάλι! Αναμένεται ρεκόρ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Ημερομηνία:

    «Είμαστε τίγκα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτρας, κ. Ηλία Μεντζελόπουλου, δίνοντας σαφέστατη εικόνα της τεράστιας ζήτησης που έχει εκδηλωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Όπως αναφέρει είναι πια δύσκολο να βρεις δωμάτιο, σε όποιο ξενοδοχείο κι αν ψάξεις. Ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, η ίδια πληρότητα διαπιστώνεται και στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb).

    Όπως ακριβώς το είχε αποκαλύψει, πρώτη, η εφημερίδα «Πολιτεία», στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι το ενδιαφέρον για να κλειστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης, είχε ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται από επισκέπτες από τα μέσα κιόλας του Νοεμβρίου 2022.

    Κάτι το πρωτόγνωρο αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια πριν την πανδημία, η καρναβαλική Πάτρα αποτελούσε μεν τόπο προορισμού με τη μερίδα του λέοντος στην επισκεψιμότητα όμως να κατέχουν κυρίως οι νεαρές ηλικίες και ως επί το πλείστον φίλοι φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών που φιλοξενούνταν σε σπίτια.

    Αντιθέτως φέτος (και ίσως σε αυτό έπαιξε ρόλο και η διετής πανδημία) επανήλθαν οι επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας, ζευγάρια και οικογένειες, που θέλουν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία ή airbnb και η παρουσία τους δίνει ελπίδες για αξιοσημείωτη αύξηση τζίρου στην τοπική αγορά.

    ΑΛΛΑ… ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

    Η πτυχή στην οποία κάποιος θα μπορούσε να αναγνώσει ένα αρνητικό πρόσημο, είναι ότι η επισκεψιμότητα αυτή δεν αφορά όλη την διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου, δηλαδή, από αυτό το Σάββατο, οπότε είναι και η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, τελευταία Κυριακή της Αποκρίας, παρά μόνον το τελευταίο τριήμερο με τετραήμερο.

    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    1 θεμα. Κουρή ένθετη 1

    Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η έλευση, ή μάλλον η… επιστροφή, τόσων πολλών «καλών» επισκεπτών στο καρναβάλι της Πάτρας, αποτελεί «χρυσή» ευκαιρία για την ίδια την πόλη, αν θέλει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη πολιτών άλλων πόλεων.

    Πολιτών, που τα προηγούμενα χρόνια δεν επέλεγαν να την επισκεφθούν, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό για διασκέδαση σε πιο νεαρούς οι οποίοι κατέκλυζαν τους πεζόδρομους, με μαυροδάφνη στο χέρι…

    Κι αυτά, δεν είναι λόγια δικά μας αλλά των ίδιων των επαγγελματιών της πόλης και των ξενοδόχων – μεταξύ αυτών και του κου. Μεντζελόπουλου – οι οποίοι ταυτίζονται με την άποψη ότι φέτος η Πάτρα θα υποδεχθεί πολλούς, αλλά είναι στο «χέρι» της να τους κάνει να θέλουν να ξανάρθουν.

    Είναι μια άποψη πάντως που παραδέχεται και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι» κα. Ήρα Κουρή η οποία από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει δηλώσει στην «Πολιτεία» ότι το στοίχημα είναι να αξιοποιηθεί αυτό το εντυπωσιακό κύμα ενδιαφέροντος και επισκεψιμότητας.

    Λέγοντας επιπροσθέτως ότι υπό αυτό το πρίσμα «προγραμματίζονται εκδηλώσεις που ως βασικό στόχο θα έχουν να ενσωματώνουν τους επισκέπτες, ώστε να βιώσουν τον ρυθμό, και όχι να μένουν σε ρόλο απλού θεατή – παρατηρητή! Δεν θέλουμε ο κόσμος απλά να κυκλοφορεί στην πόλη, με ένα μπουκάλι στο χέρι. Θέλουμε να νιώσει το καρναβάλι, να του δώσουμε τη δυνατότητα να το ζήσει εκ των έσω».

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

    Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο (προγραμματίζεται πάντα το πρώτο Σάββατο μετά του Αγίου Αντωνίου που φέτος είναι στις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή αύριο). Η δέσμευση της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι» είναι ότι θα πρόκειται για κάτι φαντασμαγορικό που όχι απλώς θα εντυπωσιάσει αλλά θα επιχειρήσει να δώσει απλόχερα τη χαρά σε όλους και να καλύψει τα κενά της στέρησης που προηγήθηκε στα χρόνια της πανδημικής κρίσης.

    Ο ΜΠΡΕΓΚΟΒΙΤΣ 

    1280px GoranBregovic 1

    Συναυλία “σταθμός” θα είναι αυτή που θα δώσει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς, στην Πάτρα. Στις 24 Φεβρουαρίου, στην πλ. Γεωργίου. Η παρουσία του παγκοσμίου φήμης Σέρβο-Κροάτη μουσικο-συνθέτη αναμένεται να γιγαντώσει περαιτέρω την διεθνή ακτινοβολία του Πατρινού Καρναβαλιού.
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα οι Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη

    Με τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, άρχισαν στην "Paris...

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του...

    Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

    Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών έχει λάβει...

    «Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

    Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1; Η Ελένη θα μπει...