ΑΧΑΪΑ: Λείπουν 10.000 εργατικά χέρια από τα χωράφια – Περιμένουν ακόμα τους αλλοδαπούς

    Ημερομηνία:

    10.000 εργατικά χέρια χρειάζονται μόνο στον νομό της Αχαΐας για τις αγροτικές εργασίες στον πρωτογενή τομέα, μετά το κύμα φυγής των αλλοδαπών εργατών που έφυγαν από την χώρα, αλλά και του γεγονότος ότι ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που πάνε για δουλειά στα χωράφια.

    Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των ανθρώπων που ζουν από τα κτήματα και τον πρωτογενή τομέα, περιμένοντας πλέον από τους κρατικούς μηχανισμούς και τους φορείς να φέρουν τους εργάτες εκείνους από τρίτες χώρες που είχαν υποσχεθεί για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί.

    Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά η διαδικασία για την έλευση τους είχε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες περίπου και ο μεγαλύτερος όγκος αυτών αναμένονταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

    Σε μία περίοδο δηλαδή που η συγκομιδή της ελιάς και η παραγωγή του λαδιού συνεχίζεται και είναι κοντά στην ολοκλήρωση της. Πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν η έλευση των αλλοδαπών εργατών που θα έρθουν στην χώρα μας για εργασία, αυτή τη φορά με ασφάλεια και κανονικό μισθό, θα βοηθήσει πλέον κυρίως στην συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας και της φράουλας.

    Το πρόβλημα για την ελιά και τη συγκομιδή της, ωστόσο, παραμένει για την πλειοψηφία των παραγωγών αφού εργατικά χέρια εξακολουθούν να μην υπάρχουν και αυτό σημαίνει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

    Και όλα αυτά τη στιγμή που τα μεροκάματα που δίνονται είναι κοντά στα 40 με 50 ευρώ, ενώ τα δέντρα είναι ακόμα και τώρα γεμάτα από ελιές.

     

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα οι Ντουντουνάκη και Δαμασιώτη

    Με τα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών, άρχισαν στην "Paris...

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας

    Με επιτυχία ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του ο Πρόεδρος του...

    Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

    Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων γυναικών έχει λάβει...

    «Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

    Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1; Η Ελένη θα μπει...