ΑΧΑΪΑ: Λείπουν 10.000 εργατικά χέρια από τα χωράφια – Περιμένουν ακόμα τους αλλοδαπούς

    Ημερομηνία:

    10.000 εργατικά χέρια χρειάζονται μόνο στον νομό της Αχαΐας για τις αγροτικές εργασίες στον πρωτογενή τομέα, μετά το κύμα φυγής των αλλοδαπών εργατών που έφυγαν από την χώρα, αλλά και του γεγονότος ότι ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που πάνε για δουλειά στα χωράφια.

    Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των ανθρώπων που ζουν από τα κτήματα και τον πρωτογενή τομέα, περιμένοντας πλέον από τους κρατικούς μηχανισμούς και τους φορείς να φέρουν τους εργάτες εκείνους από τρίτες χώρες που είχαν υποσχεθεί για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί.

    Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά η διαδικασία για την έλευση τους είχε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες περίπου και ο μεγαλύτερος όγκος αυτών αναμένονταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

    GLEARNET

    Σε μία περίοδο δηλαδή που η συγκομιδή της ελιάς και η παραγωγή του λαδιού συνεχίζεται και είναι κοντά στην ολοκλήρωση της. Πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν η έλευση των αλλοδαπών εργατών που θα έρθουν στην χώρα μας για εργασία, αυτή τη φορά με ασφάλεια και κανονικό μισθό, θα βοηθήσει πλέον κυρίως στην συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας και της φράουλας.

    Το πρόβλημα για την ελιά και τη συγκομιδή της, ωστόσο, παραμένει για την πλειοψηφία των παραγωγών αφού εργατικά χέρια εξακολουθούν να μην υπάρχουν και αυτό σημαίνει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

    Και όλα αυτά τη στιγμή που τα μεροκάματα που δίνονται είναι κοντά στα 40 με 50 ευρώ, ενώ τα δέντρα είναι ακόμα και τώρα γεμάτα από ελιές.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άννα Μαστοράκου: Συναντήσεις με τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων Καλαβρύτων και Αιγίου

    Σειρά επαφών πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας...

    Με «Δεσμώτες» συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

    Συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, αυτή...

    Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει κάλεσμα για την απεργία

    Μαζικό κάλεσμα σε όλους απευθύνει σήμερα,  το εργατικό κέντρο...