Μίκης Θεοδωράκης: Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει ένα άγνωστο στο ελληνικό κοινό έργο του

    Ημερομηνία:

    Μια αθέατη πτυχή της πολυγραφότατης συνθετικής δημιουργίας του Μίκη Θεοδωράκη θα αποκαλυφθεί μέσα από την συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «Μίκης, αυτός ο γνωστός άγνωστος», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα-τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών» σε ποίηση του Τάκη Σινόπουλου που μελοποίησε ο Θεοδωράκης το 1969 κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα.

    Ο ίδιος ο συνθέτης έχει γράψει γι’ αυτό το έργο του: «Μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω… «O Επιζών» ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

    Την ίδια βραδιά, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια και ο διακεκριμένος βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου θα παρουσιάσουν επίσης γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια», «Poetica», «Asmata», «Σερενάτες», «Μαουτχάουζεν», «Μπαλάντες» καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Λόρκα, Αναγνωστάκη, Γκάτσου κ.ά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακίνητα: Ποιες χώρες έχουν τις μεγαλύτερες φούσκες – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

    Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι οι...

    Ασπίδα το εμβόλιο της γρίπης – Εξι είναι τα σκευάσματα που κυκλοφορούν φέτος στη χώρα, τα δύο «ενισχυμένα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%83%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%cf%81%ce%af%cf%80%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9/

    Οι τιμές δεν πέφτουν στα ράφια: Τρεις μέρες μετά τη συμφωνία, οι καταναλωτές βλέπουν… καβουροδαγκάνες – ΒΙΝΤΕΟ

    Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του υπουργείου...

    Πάτρα: Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αχαϊα – Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να γίνει το έργο

    Πριν μερικούς μήνες κάναμε ρεπορτάζ για τον δρόμο –...