Κίνα: «Το 80% του πληθυσμού έχει νοσήσει από κορονοϊό» – Τι λέει κορυφαίος επιδημιολόγος

    Ημερομηνία:

    Η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της πανδημίας στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει από κορονοϊό, δήλωσε ένας κορυφαίος κυβερνητικός επιστήμονας.

    Οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους μπορεί να προκαλέσουν αύξηση της διασποράς, με περισσότερες μολύνσεις σε μερικές περιοχές, όμως ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι απίθανο βραχυπρόθεσμα, δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

    Φλίγκος

    Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με κορονοϊό έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου έναν μήνα αφότου η Κίνα κατήργησε ξαφνικά την πολιτική της μηδενικής Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

    Ωστόσο ειδικοί υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, διότι δεν περιλαμβάνει αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους και επειδή πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει πως αποθαρρύνονται να αναφέρουν την Covid ως αιτία θανάτου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Tι δείχνει έρευνα για τους άνδρες που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από τις γυναίκες τους

    Οι έρευνες δείχνουν ότι τα χρήματα που κερδίζουμε μπορούν...

    Στις 11 Ιουνίου στην Πάτρα οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Γιάννης Κότσιρας

    Το φετινό καλοκαίρι, δύο από τους σημαντικότερους και πιο...

    ΔΕΔΔΗΕ: Έρχονται 2.760.000 έξυπνοι μετρητές – Πότε θα αντικατασταθούν σε όλη τη χώρα

    Στην προμήθεια 2.760.000 έξυπνων μετρητών νέας γενιάς και νέου κεντρικού συστήματος Meter...

    Τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Αθήνα: Οι αιτίες και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

    Περί τα τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, επιβαρύνοντας...