ΠΑΤΡΑ – ΝΤΡΟΠΗ: Δείτε που κατασκευάζουν τα καρναβαλικά άρματα τα πληρώματα

    Ημερομηνία:

    Ζητούσαν έναν χώρο τα καρναβαλικά πληρώματα για να προχωρήσουν τις εργασίες για τα άρματα και τις κατασκευές τους.

    Κι τι τους δόθηκε από τον δήμο; Μια αυλή. Ένα προαύλιο έξω από τον χώρο του Καρναβαλικού Συνεργείου, χωρίς καμία στέγη. Να κάνουν δηλαδή τις εργασίες τους μέσα στο αγιάζι, στην βροχή και στο κρύο.

    Το γεγονός αυτό, αντί να εξομαλύνει τις σχέσεις του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού με τα ιστορικά πληρώματα, τα λεγόμενα πληρώματα του πρώην ΑΣΟ, τις έκανε ακόμα χειρότερες.

    Τα πληρώματα μιλούν για καθαρή κοροϊδία και τα περισσότερα από αυτά αρνήθηκαν αυτή την παραχώρηση, μη προχωρώντας τις εργασίες που ήθελαν να κάνουν,  πρώτα γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεύτερον κάνοντας μία μορφή διαμαρτυρίας για την στάση του δήμου.

    Έτσι τα καρναβαλικά πληρώματα που θα βγάλουν φέτος άρμα θα είναι ελάχιστα, ίσως λιγότερα από τα δάκτυλα του ενός χεριού. Μόνο αυτά που στάθηκαν κάπως τυχερά και η πλατφόρμα των αρμάτων τους δεν έχει καταστραφεί γιατί έτυχε να βρίσκονται κάτω από το υπόστεγο.

    Φλίγκος

     

    Τι είχαν αφήσει στο Πετρωτό

    Από το σύνολο των 18 πληρωμάτων τα τυχερά δεν είναι πάνω από τέσσερα. Όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες έχουν σαπίσει από τις καιρικές συνθήκες, από την υγρασία, το κρύο, τη ζέστη και την βροχή.

    Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα πληρώματα προσπάθησαν να εξασφαλίσουν ένα μικρό χώρο εντός του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από τους τεχνίτες.

    Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσαν τα 18 πληρώματα στους υπευθύνους, όταν τους είχαν αναγκάσει να φύγουν από τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ, είχαν αφήσει στο Πετρωτό 19 πλατφόρμες συνολικά, ένα λεωφορείο (magic bus) και ένα αυτοκινούμενο τραμ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κρήτη: Νοικιάζουν κρεβάτι μέσα στις… ελιές από 106 έως 126 ευρώ το βράδυ

    Στις Μοίρες Κρήτης, έστησαν ένα κρεβάτι μέσα σε έναν...

    ΠΑΤΡΑ – Γερωκοστοπούλου: Από πεζόδρομος… έγινε «χωματερή»! Πετούν σκουπίδια… όπου να ‘ναι

    Ο πεζόδρομος της Γερωκοστοπούλου, ένας από τους πιο κεντρικούς...

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Νέος ΚΟΚ: Το όριο των 30km/h είναι σωτηρία

    Οι θεμελιώδεις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν είναι...

    Παρασκευή Κερασιώτη: Gypsy soul

    Για τις ανάγκες μιας ακόμη επαγγελματικής φωτογράφισης πόζαρε η...