Τσίπρας σε συνταξιούχους: Δέσμευση για 13η σύνταξη και αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά

    Ημερομηνία:

    Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω.

    Στην ομιλία που απηύθυνε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως οι συνταξιούχοι «έχουν εξαπατηθεί σε καθημερινή βάση και από τον κ. Μητσοτάκη με όσα έλεγε τότε, όσα έταξε προεκλογικά και όσα έκανε μετεκλογικά», ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει με συνταξιούχους και να ακούσει τα προβλήματα, τις προτάσεις και τα αιτήματά τους.

    Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, περιέκοψε την 13η σύνταξη, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει, και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, αθροιστικά οι περικοπές αυτές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως τον Μάιο θα φτάσουν 7,5 δισ. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, προανήγγειλε μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά, ενώ δεσμεύθηκε και για μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο γνωστός έμπορος αυτοκινήτων, ο υπάλληλός του… αλλά και ένας δημόσιος υπάλληλος 40 ετών! Το “τρίο κόκα” στην Πάτρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bf-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%bb/

    Αίγιο: Επαναλειτουργεί ο ιστορικός ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου μετά από 30 χρόνια

    Μετά από τρεις δεκαετίες σιωπής, ο ναός των Εισοδίων...

    ΠΑΤΡΑ: Η γιορτή του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος – ΦΩΤΟ

    Εγραψε η δημοτική σύμβουλος Μάχη Σιώρου: Το Άγιο Πνεύμα να...

    Δράμα: Αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα ο ορειβάτης που εντοπίστηκε στον γκρεμό – Τον παρέλαβε ελικόπτερο

    Αντιδρά στα πρώτα ερεθίσματα των διασωστών ο ορειβάτης που έχει βρεθεί...