Ν. Δένδιας: Απολύτως επιτεύξιμος ο στόχος εκλογής της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

    Ημερομηνία:

    «Η Ελλάδα, αξιοποιώντας την πολυεπίπεδη προσέγγισή της στην εξωτερική πολιτική, έχει εξασφαλίσει ήδη την έγγραφη δέσμευση 113 κρατών για την υπερψήφιση της υποψηφιότητας εκλογής της ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2025-26», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του για την υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην εφημερίδα «Απογευματινή».

    GLEARNET

    «Δεδομένου ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατά παράδοση, δεν διατυπώνουν τη δέσμευσή τους για τη στήριξη υποψηφιοτήτων, εκτιμούμε ότι ο στόχος της εκλογής μας είναι απολύτως επιτεύξιμος», αναφέρει.

    «Η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας μας δίνει το δικαίωμα να τρέφουμε αισιοδοξία και για τις υποψηφιότητες της Ελλάδας στα άλλα δύο βασικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2028-30) και την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης (2035-36), αμφότερες για πρώτη φορά στην ιστορία της», καταλήγει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι αρχαίοι Ελληνες κυκλοφορούσαν και γυμνοί

    Οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούσαν απρέπεια να κυκλοφορεί κάποιος...

    Με αυτά τα ζώδια θα κάνεις το καλύτερο σεξ

    Aν ασχολείσαι ή διαβάζεις αστρολογία, ίσως έχεις ήδη δει...

    Τα 11 λάθη της γλώσσας του σώματος που πρέπει να αποφύγεις

    Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε και ελέγχουμε τα λόγια...

    13 φαγητά που λατρεύουν στις ΗΠΑ, αλλά μισούν στην Ευρώπη

    Κάθε λαός είναι φυσικό να έχει τις δικές του...