Ο καγκελάριος Σολτς ανακοίνωσε την απόφαση για παράδοση 14 Leopard στην Ουκρανία

    Ημερομηνία:

    Η Γερμανία θα διαθέσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης Leopard 2-A6, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από χθες, Τρίτη, το βράδυ.

    Σύμφωνα με τον κ. Σολτς, η απόφαση αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας και «είναι σύμφωνη με τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό διεθνή συντονισμό». Ο στόχος τώρα, πρόσθεσε ο καγκελάριος, είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά και συντήρηση των αρμάτων. Οι ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα Leopard στη Γερμανία, διευκρίνισε ο κ. Σολτς.

    Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στην καγκελαρία, έπειτα από τη διαβεβαίωση ότι και οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 30 άρματα μάχης Abrams. Ο Όλαφ Σολτς είχε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι επιμένει στην «διατλαντική αρμονία» σε ό,τι αφορά την παράδοση αρμάτων μάχης. Είχε δεχθεί ωστόσο δριμεία κριτική για την επιφυλακτικότητά του, τόσο από συμμάχους της Γερμανίας όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

     

    ΑΜΠΕ

    Φλίγκος
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...