Η Αχαΐα ουραγός στις τραπεζικές καταθέσεις!

    Ημερομηνία:

    Από τη «γεωγραφική» μελέτη προκύπτουν στοιχεία που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτονται εισοδηματικές ανισότητες, στο μέσο όρο των καταθέσεων ανά νομό. Ετσι, ενώ ανά τραπεζικό λογαριασμό είναι 1.256 € -από το 2019 μέχρι το 2022- ο μέσος όρος της Αχαΐας είναι μόλις 758 € κι εδώ είναι που αρχίζουν οι απογοητευτικές συγκρίσεις.

    Οπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία -αν και δεν υπάρχει «φτωχός νότος» στην Ελλάδα- η Αχαΐα αποτελεί αρνητική εξαίρεση, αφού είναι περιοχή που υπολείπεται άλλων, που έχουν ως πρωτεύουσες μεγάλες πόλεις σε πληθυσμό.
    Καταγράφοντας και συγκρίνοντας τον μέσο όρο των τραπεζικών καταθέσεων στην Αχαΐα (Πάτρα), σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας, η Αθήνα είναι δικαιολογημένα πρώτη με 7.278 € και ακολουθούν: Πειραιάς 4.655 €., Θεσσαλονίκη 4.639 €, Ιωάννινα 4.298 €, Λάρισα 4.266 €, Χανιά 3.765 €, Ηράκλειο 3.746 € κα Βόλος 3.577 €.

    Το απογοητευτικό για την Αχαΐα είναι ότι υπολείπεται σε μέσο όρο καταθέσεων των νοικοκυριών έναντι όλων των άλλων νομών της Πελοποννήσου. Ενδεικτικά: Ψηλότερα είναι η Αρκαδία (Τρίπολη) με 4.859 €, η Λακωνία (Σπάρτη) με 4.129 € και η Μεσσηνία (Καλαμάτα) με 4.026. Τέλος υπερτερούν και τα τρία κοντινά νησιά, Κεφαλονιά 4.527 €, Λευκάδα 4.425 € και Ζάκυνθος 3.531 ευρώ.

    Η καλύτερη μοίρα άλλων νομών φαίνεται και από τα… λιμάνια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Θεσπρωτία με την αναβαθμισμένη Ηγουμενίτσα, όπου ο μέσος όρος των καταθέσεων των νοικοκυριών της ανέρχεται σε 5.046 ευρώ.

    Μετά ταύτα, περιττεύουν σχόλια και προβληματισμοί για τη «χαμηλή» θέση της Αχαΐας και της Πάτρας, που αναπόφευκτα προσφέρεται για συγκρίσεις, αναζήτηση και απόδοση ευθυνών, όπως βέβαια και αλλαγή πλεύσης.
    Με νέα μυαλά προφανώς…

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για εγγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αιγιαλείας

    Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγιαλείας έχει ενταχθεί στο...

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Ρευστοποίηση κερδών μετά το εξαήμερο ράλι

    Διορθωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προέρχεται από 6ήμερο...

    Μουσείο στην Αγγλία προσπαθεί να συγκεντρώσει 4,6 εκατ. δολ. για να αποτρέψει την πώληση μεσαιωνικού αριστουργήματος

    Το Μουσείο και Πινακοθήκη Ντόρσετ στην Αγγλία διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων, ώστε να...

    Λαμπαδηδρόμος ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

    Ο γνωστός ηθοποιός και αθλητής στίβου με καταγωγή από...