Στο αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush» ξεναγήθηκε ο Ν. Χαρδαλιάς

    Ημερομηνία:

    Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS George H.W. Bush (CVN 77), το οποίο ναυλοχούσε στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού όρμου, στο πλαίσιο Ξενάγησης Διακεκριμένων Επισκεπτών.

    Όπως ανακοινώθηκε, τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας υποδέχθηκαν ο διοικητής της Δύναμης Κρούσης 10 (Commander Carrier Strike Group 10) υποναύαρχος Dennis Velez και ο Κυβερνήτης Πλοίαρχος David-Tavis Pollard, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τόσο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροπλανοφόρου όσο και για το εύρος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.

    GLEARNET

    Χαρδαλιάς Χαρδαλιάς Χαρδαλιάς Χαρδαλιάς

    Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του αεροπλανοφόρου και συνομίλησε με μέλη του πληρώματός του.
    Το USS George H.W. Bush, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, είναι το δέκατο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz, μήκους 332.9μ, συνολικού εκτοπίσματος 102.000τ. με πάνω από 6000 άτομα πλήρωμα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet, ελικόπτερα MH-60S/R και SH-60B, αλλά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler, καθώς και έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (COMMAND and control) Grumman E-2D Hawkeye, ενώ με τους 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα για 20 και πλέον χρόνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Εμπαιναν μεσάνυχτα μέσα στην υπηρεσία και έκαναν… “μαϊμουδιές”! Σκάνδαλο και έρευνα από την Περιφέρεια

    Καθηµερινός «γολγοθάς» για πολίτες, επαγγελµατίες και επιχειρήσεις, έχει εξελιχθεί...

    Αυτή είναι η άσκηση για καλύτερο σεξ

    Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο αναπαραγωγικό σύστημα...

    Τα τρία ζώδια που θα σε απατήσουν και… ούτε που θα το καταλάβεις

    Πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει. Προς Θεού, δεν...

    Το πιο ήσυχο δωμάτιο στον κόσμο – Γιατί κανείς δεν μένει μέσα πάνω από μία ώρα

    Για όσους έχουν κουραστεί από τη βαβούρα των μεγάλων...