Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» προσκαλούν το κοινό στο Φιλολογικό Βραδινό της ερχόμενης Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», στην οδό Κορίνθου 241 πλησίον της Κολοκοτρώνη στην Πάτρα.
Στο Φιλολογικό Βραδινό έχει προσκληθεί να μιλήσει ο καθηγητής και συγγραφέας π. Ευάγγελος Κ. Πριγκιπάκης με θέμα: Η Διαλεκτική μαρξισμού και χριστιανισμού στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.
Την ενδιαφέρουσα όπως αναμένεται, εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Σταύρος Ιντζεγιάννης.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και θα τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Στη διάρκεια των σπουδών του συνεργάσθηκε με το Αρχείο Καταγραφής και Αρχειοθέτησης Χριστιανικών Μνημείων Ελλάδος της έδρας Χριστιανική Αρχαιολογία, Παλαιογραφία και Επιγραφική ενώ κατόπιν στράφηκε στις πατερικές σπουδές παρακολουθώντας Μεταπτυχιακά Σεμινάρια της έδρας της Πατρολογίας καθώς και τις αντίστοιχες παραδόσεις.
Κατά τη διετία 1990-1991 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιστορικό Τομέα του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ασχολήθηκε με την Εκκλησιαστική Γραμματεία και Θεολογία της περιόδου από την Εικονομαχία έως την Άλωση.
Το έτος 1991 χειροτονήθηκε Διάκονος ενώ τον επόμενο χρόνο Πρεσβύτερος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. (Εφημέριος στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών).
Το έτος 2000 χειροθετήθηκε από τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, ενώ τα οφίτσια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου έλαβε τα έτη 2003 και 2004 αντίστοιχα από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης κυρό Άνθιμο. Σήμερα εφημερεύει στην ενορία του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πατρών.
Κατά το έτος 1994 μετά από εισήγηση των καθηγητών Στυλιανού Παπαδοπούλου και Γεωργίου Μεταλληνού και την άδεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ αποσπάσθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια της τετραετούς παραμονής στη Γερμανία πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στο Τμήμα Αρχαίας Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πατρολογίας του Ινστιτούτου Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Βόνης και στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Ινστιτούτου Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κολονίας. Αντικείμενο των Σπουδών του αποτέλεσαν η Ιστορία της Αρχαίας Εκκλησίας, η Πατρολογία, η Πατερική Θεολογία, η Βυζαντινή «Θεολογία» Ιστορία και Φιλοσοφία.
Από το 2001 διδάσκει στη Μέση εκπαίδευση ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε παμψηφεί αριστούχος διδάκτορας του Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Πατρολογία και την Πατερική Θεολογία.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πόλη της Πάτρας και της συγγραφικής του δραστηριότητας έχει δημοσιεύσει σημαντικές εργασίες σε έγκυρα περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες του πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου στη Διακίδειο σχολή του Λαού και σε άλλα πνευματικά ιδρύματα.
Είναι έγγαμος και έχει αποκτήσει με τη σύζυγο του Αθηνά Κάντζου, Καθηγήτρια Θεολογίας δύο παιδιά.