ΠΑΤΡΑ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ: Στο εδώλιο ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας

    Ημερομηνία:

    Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας κατηγορούμενος για επίθεση αδέσποτου σκύλου στην περιοχή του Ρίου τον Σεπτέμβριο του 2021. Και δεν είναι η πρώτη επίθεση καθώς ήδη στο Πανεπιστήμιο γονείς φοιτητών που έχουν δεχθεί επιθέσεις από τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής προσανατολίζονται στην ίδια κετεύθυνση.

     

    Όπως είναι γνωστό κατά το νόμο οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την επίλυση του προβλήματος των αδεσπότων, από την άλλη πλευρά όμως κατηγορούν την Πολιτεία ότι τους μετέφερε την αρμοδιότητα, όμως χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μπορούν να προχωρούν σε δομές, συγκεντρώσεις αδεσπότων και φιλοξενία τους αφού πρωτα τα στειρώσουν.

    Ο Δήμος Πατρέων υποσητρίζει ότι  έχει κάνει ότι το δυνατόν για την αποφυγή των δυσάρεστων αυτών καταστάσεων και για τους πολίτες και για τα αδέσποτα αυτά ζώα! Σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα: «Έχουμε δημιουργήσει καταφύγιο στο Δρέπανο, υπάρχει ομάδα περισυλλογής, έχουμε συνέχεια συμβάσεις με κτηνιάτρους για κτηνιατρικές πράξεις όπως χειρουργεία σε τραυματισμένα , ηλεκτρονικό τσιπάρισμα, αντιμετώπιση ασθενειών, εμβολιασμοί, στειρώσεις κ.λ.π.

    Προωθούμε την ανάγκη υιοθεσιών ενώ με τροφές που προμηθευόμαστε και όλα αυτά από ιδίους πόρους του Δήμου σιτίζουμε και στο φυσικό τους περιβάλλον όπως και στο καταφύγιο τα αδέσποτα αυτά ζώα.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία είμαστε υποχρεωμένοι μετά την περισυλλογή και τις απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις, να προωθούμε τα αδέσποτα στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ όσα παρουσιάζουν επιθετικές τάσεις τα έχουμε στο καταφύγιο όπου αφ’ ότου πλέον έχουν ήρεμη συμπεριφορά μπορούν να υιοθετηθούν.

    ICECAP

    Συνεργαζόμαστε με Φιλοζωικές Οργανώσεις κ εθελοντές για το καλλίτερο αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα αδέσποτα σε όλα τα όρια του Δήμου , που μόνο στο 2022 έχουμε διαχειριστεί 640 αδέσποτα ζώα.

    Πάρα πολλά εξ αυτών εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους και από δεσποζόμενα γίνονται αδέσποτα τα οποία κ εκδηλώνουν τέτοιες πλέον συμπεριφορές κ επίσης πολλαπλασιάζονται παρά τις περισυλλογές μας και τις στειρώσεις που κάνουμε.

    Πραγματικά κάνουμε πολύ περισσότερα από τις δυνάμεις μας για να αποφύγουμε τέτοια δυσάρεστα περιστατικά , όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτείται δραστική πολιτική κ αρωγή από το κράτος και όχι να μεταφέρει τις ευθύνες του στους Δήμους , χωρίς να τους δίνει πόρους και δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για την αντιμετώπιση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, απλά για να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις κ ευθύνες από πάνω του κ να τις μεταφέρει σε άλλους, αδιαφορώντας κ για τις τοπικές κοινωνίες και για τα ίδια αυτά ζώα»!

     

    ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

     

    Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο έχει γίνει… σίριαλ! Όπως έχει δηλώσει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας έχει στείλει από την ημέρα που ανέλαβε… 75 επιστολές, και λύση δεν έχει βρεθεί. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα αδέσποτα επιτέθηκαν σε έναν φοιτητή και έναν φύλακα του Πανεπιστημίου. Και οι δύο… κατέληξαν στο Νοσοκομείο!

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το πιο σπάνιο λουλούδι στον κόσμο – Πού φυτρώνει, κάθε πότε ανθίζει

    Είναι ένα λουλούδι τόσο σπάνιο που φυτρώνει μόνο σε ένα νησί,...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Γερνάει ο πληθυσμός της – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Μια περιφέρεια που «γερνάει» αποτυπώνουν τα στοιχεία της πιο...

    Αυτός είναι ο πλουσιότερος πολιτικός στον κόσμο

    Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο πλουσιότερος πολιτικός στον κόσμο; Καθώς...