Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός

Ημερομηνία:

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από την περασμένη η Τρίτη, όλη η Ηλεία, εξαιτίας της εκδημίας του Μητροπολίτη πρώην Ηλείας, κυρού Γερμανού.

Σήμερα πλήθος πιστών αλλά και σύσσωμη η Εκκλησία αποχαιρέτησε τον Μακαριστό ποιμενάρχη ο οποίος ενταφιάστηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, παραπλεύρως του προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Σήμερα το πρωί από ώρα 7 έως 10.30 π.μ. τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου Β’, ενώ στις 1 μ.μ. ξεκίνησε η Εξόδιος ακολουθία υπό του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ με την συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, η οποία και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3μ.μ.

Μετά το πέρας της Εξοδίου ακολουθίας η σορός του οδηγήθηκε στο Α’ Κοιμητήριο του Πύργου, όπου ενταφιάστηκε παραπλεύρως του Μακαριστού προκατόχου του, αλλά και πνευματικού του Πατρός Γερμανού (Γκούμα).

Φορείς του τόπου και πολλοί πιστοί, κατέκλυσαν από χθες τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, για να «υποδεχτούν και να αποχαιρετήσουν τον επί 41 έτη ποιμενάρχη τους, για τον οποίον είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια, για το θεάρεστο έργο του, αλλά και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Ελάχιστοι μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, μπροστά στο άψυχο σώμα του κυρού Γερμανού του Β’, που ήταν ένας από τους μακροβιότερους μητροπολίτες σε όλη την Ελλάδα, με τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

 

Κανείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει και όλοι θα τον θυμούνται με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, για όλα αυτά που επιτέλεσε, τα έτη που ήταν Μητροπολίτης.

 

 

Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός Ο «αποχαιρετισμός» ενός μεγάλου ιεράρχη – Στην αγκαλιά της ηλειακής γης ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Νέος ΚΟΚ: Όταν η ποινή απειλεί το δικαίωμα στην εργασία

Η οδική ασφάλεια είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Η οικονομική...

Αιγιάλεια: Τεταμένο το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις διπλές παραιτήσεις αντιδημάρχων

Τεταµένη ήταν η ατµόσφαιρα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του...

Απίστευτη γκάφα αστυνομικών στην υπόθεση Λιόλιου! Πήγαν να συλλάβουν Πατρινό… που όμως δεν ήταν αυτός που έψαχναν! ΦΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%ba%ce%ac%cf%86%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80%cf%8c/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Διάθεση δωματίων σε Φοιτητικές Εστίες και Ξενοδοχεία

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εφορείας Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστημίου...