Στο τρένο του θανάτου έχει μπει η μισή Ελλάδα… – της Βίβιαν Σαμούρη, Αντιδημάρχου Υγείας Δήμου Πατρέων

    Ημερομηνία:

    …Προσπαθώ απο τη στιγμή που πληροφορήθηκα την ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρη την χώρα το τελευταίο 24ωρο, να συγκροτήσω την σκέψη μου, να συγκρατήσω την οργή και τον θυμό μου, να διαχειριστώ την θλίψη μου, να βρώ τα λόγια μου.
    Όλες οι βαρύγδουπες δηλώσεις των αρμοδίων- υπευθύνων πολιτικών προσώπων για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και απόδοση των ευθυνών εντείνουν τα συναισθήματά που με διακατέχουν και με βασανίζουν όλες αυτές τις ώρες. Είναι ένα είδος deja vu με το τέλος γνωστό. Πόση θλίψη απέραντη.
    Μιά η παραίτηση και μιά η απόσειση της Κυβερνητικής ευθύνης με το περίφημο: “οφείλεται κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος” Εδώ ο Πρωθυπουργός της χώρας επιχειρεί να επαναφέρει την προσφιλή σε αυτόν, λεγόμενη “ατομική ευθύνη”.

    Στην πανδημία του κορωνοιού δεν έφταιγε η Κυβέρνηση που πέθαιναν οι συνάνθρωποί μας έξω απο την ΜΕΘ επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια, αλλά ο απρόσεχτος πολίτης.
    Τώρα δεν φταίει η Κυβέρνηση αλλά ο σταθμάρχης, πρώην υπάλληλος σε άλλα πόστα, που τον βάπτισαν “σταθμάρχη” λίγο πριν την σύνταξη.
    Όταν στον, μέχρι πριν λίγες ώρες, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλή, έστειλαν εξώδικο οι συνδικαλιστές μηχανοδηγοί, γράφοντας οτι θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, δήλωνε δημόσια: “εμείς δεν παίζουμε με την ανθρώπινη ζωή”. Και τους οδήγησε στον θάνατο.Και για να εξηγηθώ: Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ αποκάλυψε την έλλειψη σύγχρονων συστημάτων GPS απο τον σιδηρόδρομο που θα έδειχναν που ακριβώς είναι κάθε τρένο. Συστήματα ασφαλείας, δηλαδή, που ενώ έχουν αγοραστεί, -μάλιστα κάποια εξ αυτών σε βάθος χρόνου- δεν εχουν τοποθετηθεί ακόμα. Αν σημειώσουμε εδώ ότι το σιδηροδρομικό υλικό είναι απο τα ακριβότερα που υπάρχουν, αντιλαμβάνεστε ότι έχουν γίνει προμήθειες (χορός) εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχουν ποτέ λειτουργήσει.

    Ο”σκοπός” τους όμως εξετελέσθη. Εμείς θρηνούμε τους ανθρώπους μας.
    Απο την άλλη, για να μην κάνουν νέες προσλήψεις και μειωθούν τα κέρδη τους, εκπαιδεύουν εργαζόμενους απο το ήδη υπάρχον προσωπικό, με πολλά χρόνια προυπηρεσίας σε άλλα πόστα, για να αναλάβουν καθήκοντα σταθμάρχη. Ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα υπηρετούσε σε άλλα πόστα και εγινε σταθμάρχης λίγα χρόνια πριν την συνταξιοδότησή του.
    Στο τρένο του θανάτου έχει μπει η μισή Ελλάδα.
    Ήταν κακιά η στιγμή κύριε Πρωθυπουργέ;

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    H selfie του Περικλή Νταβλούρου με τον Αδωνι

    Την ευκαιρία να τα πει με τον υπουργό υγείας...

    Χωρίς φιλόλογο η Ιθάκη – «Είμαστε στο νησί του Οδυσσέα και δεν διδάσκεται η Οδύσσεια»

    Μπορεί να έχει περάσει 1,5 μήνας από την έναρξη...

    Τι αλλαγές φέρνει το IRIS για τις επιχειρήσεις: Πρόστιμα και όρια συναλλαγών

    Η υποχρεωτική δυνατότητα αποδοχής πληρωμών μέσω IRIS επεκτείνεται πλέον και στα νομικά...

    Άλιμος: Δίνει μάχη για τη ζωή του ο 15χρονος που έπαθε ανακοπή σε γυμναστήριο

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα 15χρονο αγόρι,...