ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Φραντζέσκα Μπέζα και Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, οι «αγγελικές φωνές» του δυστυχήματος στα Τέμπη

    Ημερομηνία:

    Οι αγγελικές φωνές των αδικοχαμένων κοριτσιών, της Φραντζέσκας Μπέζα και της Ελισάβετ Χατζηβασιλείου σταμάτησαν να ηχούν στην μοιραία σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

    Τα δυο κορίτσια καθόντουσαν στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τις ζωές τους. Για την αναγνώριση τους, χρειάστηκε οι συγγενείς τους να δώσουν υλικό dna.

    Η Φραντζέσκα Μπέζα κόρη του ασφαλιστή και μουσικού Δημήτρη Μπέζα από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, σπούδαζε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ. Παράλληλα ασχολούνταν και με την μουσική με σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη. Με την φωνή της είχε χρωματίσει αρκετές από τις μουσικές προσπάθειες του πατέρα της με τα βίντεο να βρίσκονται στο διαδίκτυο, ενώ το 2019 είχε κυκλοφορήσει κι ένα δικό της αγγλόφωνο τραγούδι με τον τίτλο «Three years later». Στο τραγούδι η Φραντζέσκα Μπέζα εκτός από την φωνή, υπέγραφε την σύνθεση και τους στίχους.

    Το βίντεο το είχε αναρτήσει την περίοδο εκείνη στην σελίδα του στο Facebook και ο πατέρας της Δημήτρης Μπέζας, με τους διαδικτυακούς του φίλους να μιλούν με τα πιο κολακευτικά λόγια για την φωνή της.

     

     

     

     

    Η 26χρονη σοπράνο και ηθοποιός Ελισάβετ Χατζηβασιλείου είχε ταξιδέψει στην Αθήνα, λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων και επέστρεφε με το τρένο στη Θεσσαλονίκη. Μαζί της είχε όπως πάντα και την τυφλή γάτα της τη Νάμπια, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στη γατοφόρο, εκτός τρένου.

    Η νεαρή κοπέλα λάτρευε την λυρική μουσική από τα παιδικά της χρόνια και είχε σπουδάσει Μονωδία στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, καθώς επίσης και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Γ. Ροντίδη. Σπούδασε ακόμη Voice/Opera στο Royal Conservatoire of Scotland αλλά και RCS Vocal Performance.

    Είχε εργαστεί ως καθηγήτρια φωνητικής στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη, ως Mezzo-soprano στην εταιρεία Voci Contra Tempo – Female Vocal Ensemble αλλά και ως σοπράνο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά κλασσικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει με τον δικό της τρόπο, ενώ ξεχωρίζει το παραδοσιακό τραγούδι «Κοντούλα λεμονιά» σε λυρικό τόνο.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Τραμπ με τον πρόεδρο της Κολομβίας Γουστάβο Πέτρο για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε «πολύ καλή συνάντηση»...

    Πάτρα – Φωτό: “Φούντωσαν” αυτοκίνητο στο ανατολικό διαμέρισμα και γέμισε μαύρους καπνούς η περιοχή

    Μέχρι πρόσφατα έκαιγαν ελαστικά οχημάτων στον καταυλισμό ρομά στον...

    Τραγωδία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 16 νεκροί, ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά, σε ανατροπή λεωφορείου

    Πολύνεκρο τροχαίο συνέβη στη βορειοανατολική Βραζιλία, καθώς τουλάχιστον 16 άτομα, ανάμεσά τους...

    Στην κορυφή της ελληνικής κατάταξης οινοποιϊα από την Αχαϊα

    Η Cavino Οινοποιία–Ποτοποιία Αιγίου αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή της...