Τραγωδία στα Τέμπη – Μεσολόγγι: Μια πορεία διαφορετική… “Ήσυχα και σιγαλά” (εικόνες)

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη ήταν  η προσέλευση του κόσμου στο Μεσολόγγι, στο κάλεσμα για μια πορεία διαφορετική από τις άλλες, για την τραγωδία στα Τέμπη.

    Όπως λέει και ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς ,“Hσυχα και σιγαλά..” με ένα κεράκι στο χέρι, με την σκέψη στις αθώες ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

    Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου ξεκίνησαν από τον Κήπο Των Ηρώων με ένα κεράκι στο χέρι προς τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου προσκύνησαν στην μνήμη των αθώων ψυχών.

    Μεσολλόγι - Πορεία μνήμης - θύματα -  σιδηροδρομικο δυστυχημα - Τέμπη

    Μια μεγαλοπρεπή πορεία, όχι μόνο σε προσέλευση, αλλά μεγαλοπρεπή και σε δυνατά συναισθήματα συμπαράστασης με σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. αλλά και στις ψυχές που “έφυγαν” άδικα.

    Ο εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, είχε γράψει το «Ήσυχα και σιγαλά», όταν έχασε τον μικρό του γιο τον Άλκη σε ηλικία 4 ετών. Ο πόνος του γονιού εκφράστηκε μέσα από το μεγάλο του έργο Τάφος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Όσοι έχουν αυτή την ομάδα αίματος γερνούν πιο αργά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8c%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bd/

    Ο ήχος της ανοιχτής τηλεόρασης: Γιατί βοηθάει τον ύπνο μας;

    Αναζητάτε τη βοήθεια μιας συσκευής λευκού θορύβου, όπως ο...

    Οι 7 ασυνείδητες συμπεριφορές που αποκαλύπτουν τραύματα από την παιδική ηλικία

    Έχετε κατακλυστεί ποτέ από έντονα συναισθήματα, χωρίς ακριβή αιτία;...

    ΠΑΤΡΑ: Διακοπή νερού το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο – ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ

    Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη  30 Ιουλίου,...