Ν. Δένδιας: «Η ζεστασιά της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ είναι κάτι εκπληκτικό»

    Ημερομηνία:

    «Σας ευχαριστώ πολύ που προστατεύετε αυτή την περήφανη παράδοση και διατηρείτε τη σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ.

    «Αλλά ταυτόχρονα είστε μέρος ενός πολύ περήφανου παραδείγματος πολυεθνικής, δημοκρατικής κοινωνίας που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι ο Καναδάς», προσέθεσε, σημειώνοντας πως «η ζεστασιά της ελληνικής κοινότητας στο Μόντρεαλ είναι κάτι εκπληκτικό».

    Όπως ανέφερε, «έχετε αναπτύξει την ικανότητα να διατηρείτε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, δύο πολύ σημαντικά πράγματα» και εξήγησε:

    Φλίγκος
    GLEARNET

    «Το πρώτο είναι η γλώσσα μας. Διότι, αυτή η γλώσσα αντιπροσωπεύει μια σύνδεση με τον πολιτισμό μας, με την παράδοσή μας, με την ιστορία μας. Η γλώσσα είναι κάτι που είναι ζωντανό. Εκφράζει συναισθήματα, εκφράζει εμπειρίες, εκφράζει νίκες, εκφράζει ήττες, εκφράζει τραγωδίες.

    Το δεύτερο είναι η σχέση μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Όχι μόνο το κτίριο ή το γεγονός ότι συναντιόμαστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας, αλλά αυτό το πνεύμα που βρίσκεται πίσω από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας στην κινητοποίηση της 1ης Οκτωβρίου

    Το Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Αχαΐας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: ΟΛΕΣ...

    Τα Μαρκάτια επιστρέφουν στην πιο ιστορική γειτονιά της Πάτρας 26-28 Σεπτεμβρίου 2025

    Επιστρέφει φέτος για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ «Μαρκάτια» και καλεί ξανά...

    Πάτρα: Ο Ιωνας και ο Λουκιανός αποφυλακίσθηκαν και μας μίλησαν! Ο φωτογράφος γιατί κρύβεται;

    «Το αντέξαμε. Και εγώ και ο Λουκιανός. Τελικά είναι...

    Πάτρα: Υψηλός σήμερα ο κίνδυνος για φωτιά – ΧΑΡΤΗΣ

    Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την...