ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ : Nα αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ

    Ημερομηνία:

    Με δήλωσή του, ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζει με αιχμηρό τρόπο την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για τα ΕΛΤΑ.

    Φλίγκος

    Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

    «Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  με την τροπολογία για τα ΕΛΤΑ που φέρνει στη Βουλή και μάλιστα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, επιδιώκει να «αξιοποιήσει» τις συνθήκες της πανδημίας για να ενταφιάσει με συνοπτικές διαδικασίες τον εθνικό ταχυδρομικό φορέα και ταυτόχρονα, τα εργασιακά δικαιώματα των ταχυδρομικών υπαλλήλων.

    ICECAP

    Μέσα στα δέκα άρθρα της τροπολογίας που ουσιαστικά αποτελούν ξεχωριστό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο της ανεργίας σε περίπου 2.000 εργαζομένους.

    Ταυτόχρονα καταργεί την ίση μεταχείριση των υπολοίπων εργαζομένων διακρίνοντάς τους σε παλαιούς, που διατηρούν κάποια δικαιώματα και νέους, με ελαστικές συμβάσεις και μειωμένες απολαβές, που δεν θα καλύπτονται από τη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας.

    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για τον «στρατηγικό» ιδιώτη επενδυτή που θα πάρει τον οργανισμό στα χέρια του, με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο δεκάδων έως εκατοντάδων ταχυδρομικών καταστημάτων και την πλήρη υποβάθμιση της υποχρεωτικής καθολικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας με χαμηλή τιμολόγηση.

    Αυτή η επαίσχυντη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί τώρα».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιερά Πανήγυρις Αγίου Θεράποντος στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Την Τρίτη, 13/05/2025, και ώρα 18:00, θα τελεστεί  Αρχιερατικός...

    ΑΧΑΪΑ: Ο Αμβρόσιος στηρίζει Παπαδόπουλο – Εκαναν σήμερα εκδήλωση στο Caravel στην Αθήνα

    Στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο CARAVEL ο Μητροπολίτης...

    ΠΑΤΡΑ: Πολύεδρο: Γιορτή για το βιβλίο, τη φαντασία και την άνοιξη στην Achaia Clauss ΦΩΤΟ

    Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Παιδικού και...

    Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στον πατέρα για τη δολοφονία του γιού του

    Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην ποινική δίωξη του...