Ισημερινός: Δημοσιογράφος άνοιξε φάκελο-βόμβα σε USB μέσα στην αίθουσα σύνταξης

    Ημερομηνία:

    Δημοσιογράφοι σε ολόκληρο τον Ισημερινό έχουν γίνει στόχος εκρηκτικών μηχανισμών που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου.

    Ένας παρουσιαστής στον Ισημερινό, ο Λένιν Αρτιέδα, τραυματίστηκε όταν άνοιξε έναν τέτοιο φάκελο στη μέση της αίθουσας σύνταξης. Είπε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός στο φάκελο έμοιαζε με USB drive. Το σύνδεσε στον υπολογιστή του και αυτό πυροδοτήθηκε.

    Η γενική εισαγγελία του Ισημερινού επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία σχετικά με τις επιστολές.

    Δεν κατονόμασε τα συγκεκριμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία που αποτέλεσαν στόχο. Ωστόσο, οι φάκελοι εστάλησαν σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον Ισημερινό. Η κυβέρνηση καταδίκασε τις επιθέσεις, περιγράφοντας την ελευθερία της έκφρασης ως «δικαίωμα που πρέπει να γίνεται σεβαστό».

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Χουάν Ζαπάτα, δήλωσε ότι όλες οι συσκευές είχαν σταλεί από την ίδια πόλη. Τρεις στάλθηκαν σε μέσα ενημέρωσης στο Γκουαγιακίλ και δύο στην πρωτεύουσα Κίτο.

    Ενώ ο Αρτιέδα τραυματίστηκε από τη συσκευή, άλλες που στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου δεν εξερράγησαν ή δεν ανοίχτηκαν ποτέ.

    Η αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε έναν από τους μηχανισμούς που στάλθηκαν στην TC Television, επιβεβαίωσαν οι εισαγγελείς.

    Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Ισημερινού δήλωσε ότι περιείχαν εκρηκτικά «στρατιωτικού τύπου».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 6 χρυσοί κανόνες για να γίνετε πλούσιοι

    Ο καθένας μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος, εάν μάθει να...

    Τα 10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να φοράς σύμφωνα με τις γυναίκες

    Οι περισσότεροι άντρες μισούν σχεδόν τα μισά απ’όσα λατρεύουν...

    Πέντε λόγοι που οι γυναίκες χάνουν τη λίμπιντο τους

    Μια ποιοτική μελέτη ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του...

    Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς πλένει τα πιάτα κάθε βράδυ

    Όλοι γνωρίζουν πως ένας καλός βραδινός ύπνος βοηθά τον...