Σερέτης: Σε τροχιά άστατου καιρού η Πάτρα και η Αχαΐα

    Ημερομηνία:

    «Σε τροχιά άστατου καιρού θα βρεθεί ο Απρίλιος τις πρώτες περίπου 10 ημέρες του, καθώς σειρά από ατμοσφαιρικές διαταραχές από τα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας μας αναμένεται να οδηγούν στην εκδήλωση κατά τόπους ισχυρών βροχοπτώσεων στα πεδινά και χιονοπτώσεων στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς θα μεταφέρουν μαζί τους και ψυχρές για την εποχή αέριες μάζες.

    Πιο σημαντική φαίνεται να είναι η μεταβολή του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης 3-4/4 με αρκετά αξιόλογα φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας» επισημαίνει στο thebest.gr o γεωλόγος και προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

    Φλίγκος
    Σερέτης: Σε τροχιά άστατου καιρού η Πάτρα και η Αχαΐα
    ICECAP

    Όσον αφορά την Πάτρα και την Αχαΐα ειδικότερα:

    Η Πρωταπριλιά αναμένεται με καλοκαιρία και μέγιστη θερμοκρασία κοντά στους 20°C, δίνοντας μια πλασματική εικόνα σχετικά με την συνέχεια.

    Άστατος καιρός την Κυριακή, κυρίως από το μεσημέρι και μετά με βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης.

    Αξιόλογα φαινόμενα πιθανόν και πιο έντονα κατά τόπους το διήμερο Δευτέρας-Τρίτης.

    Παραμονή του άστατου καιρού με μικρότερη ένταση από Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή.

    Πιθανές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά μας στο μέσον της εβδομάδας (όχι συχνό αλλά όχι εξαιρετικά σπάνιο για την εποχή).

    Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

    Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας θα βρίσκεται στα επίπεδα των 15-16°C και ως προς τις ελάχιστες μεταξύ 7-9°C.

    Ενδείξεις για ανοιξιάτικο καιρό για την Μεγάλη Εβδομάδα με τα φαινόμενα να είναι πολύ λιγότερα και την μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 20°C.

    Χαρακτηριστικό όσων προαναφέρθηκαν το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας

    Σερέτης: Σε τροχιά άστατου καιρού η Πάτρα και η Αχαΐα

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ισραήλ: «Ο στρατός θα εισέλθει με όλη του την ισχύ στην Λωρίδα της Γάζας», δηλώνει ο Νετανιάχου – «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσουμε...

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει...

    Ανταρκτική: Ο πάγος επιστρέφει – Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην κλιματική ισορροπία

    Μια εντυπωσιακή μεταβολή καταγράφεται στην Ανταρκτική, καθώς επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο...

    Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Πώς να εξασφαλίσετε επιπλέον 350€ με νέα ρύθμιση

    Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που απασχολούνται από το 2017 και πρόκειται τον επόμενο...

    Ακρίβεια στα φρούτα: Αντιπαράθεση για τις τιμές και ανησυχίες για τις ελληνοποιήσεις

    Η ακρίβεια χτυπάει και τα πρώτα κεράσια της χρονιάς, τα οποία αν...