Πόλεμος στην Ουκρανία: Όπλα αντί τροφίμων – Με ποια ανταλλάγματα έδωσαν τα χέρια Πούτιν και Κιμ

    Ημερομηνία:

    Τα «χέρια» φέρεται ότι έδωσαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν για την ανταλλαγή τροφίμων και άλλων αγαθών που χρειάζεται η Βόρεια Κορέα με όπλα που χρειάζεται η Ρωσία, σύμφωνα με στοιχεία, τα οποία έχει στην διάθεσή του ο Λευκός Οίκος.

    Μόσχα και Πιονγιάνγκ συνήψαν σχετική συμφωνία, όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζον Κίρμπι, υποστήριξε χθες, ότι «ως μέρος αυτής της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ρωσία θα λάβει πάνω από 20 είδη όπλων και πυρομαχικών από την Πιονγιάνγκ».

    «Παραμένουμε ανήσυχοι ότι η Βόρεια Κορέα θα παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Έχουμε νέες πληροφορίες ότι η Ρωσία επιδιώκει ενεργά να αποκτήσει πρόσθετα πυρομαχικά από την Πιονγκιάνγκ».

    Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει επισιτιστική κρίση με την κατάσταση να επιδεινώνεται, από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

    GLEARNET

    Ο ηγέτης της Πιονγιάνγκ έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο για τη γεωργία και να λάβει πολλά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής σιτηρών. Μέχρι τώρα, όμως η κατάσταση παραμένει δραματική.

    Στο μεταξύ, η υπηρεσία Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον του Σλοβάκου Ασότ Μκρτίτσεφ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να διευκολύνει συμφωνίες όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας.

    Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι προμήθευε με όπλα την παραστρατιωτική ομάδα «Wagner» (ιδιωτικό στρατό του Πούτιν) όπως και τους Ρώσους που πολεμούν στο ουκρανικό μέτωπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, οποιαδήποτε συμφωνία όπλων με τη Ρωσία θα αποτελούσε παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τα οποία απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να εξάγει ή να εισάγει όπλα από άλλες χώρες.

    Το BBC υπενθυμίζει ότι, η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα – εκτός από τη Ρωσία και τη Συρία – που αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των ελεγχόμενων από τη Μόσχα εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Wagyu vs Kobe: Ολη η αλήθεια για τα πιο περιζήτητα κομμάτια κρέατος στον κόσμο

    Ακόμα και ανάμεσα στους πιο ορκισμένους λάτρεις του κρέατος...

    Με μια λιτή εκδήλωση, ο Δήμος Αιγιαλείας τίμησε σήμερα τον αείμνηστο δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο

    Με μια λιτή εκδήλωση, ο Δήμος Αιγιαλείας τίμησε σήμερα...

    Ερχονται στην Πάτρα οι ROTTING CHRIST

    ROTTING CHRIST/35 Years of Evil Existence w. Vermingod Special Guests:...

    Δείτε πόσο -ακριβώς- κοστίζει να μεγαλώσεις ένα παιδί: Έως τα 18α γενέθλιά του

    Η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει πόσο κοστίζει να μεγαλώσεις ένα...