«Μπλόκο» του ΣΔΟΕ σε πασχαλινά αβγά από Βουλγαρία – Εντοπίστηκε φορτίο χωρίς σήμανση

    Ημερομηνία:

    Μία ακόμη σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο ελέγχων της Ομάδας Εργασίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 63/91067/28.03.2023 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), με αντικείμενο την αποτροπή «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αβγών, κατά την περίοδο του Πάσχα

    Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα με χιλιάδες αβγά που δεν έφεραν την απαραίτητη σήμανση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι παραβάσεις εντοπίστηκαν σε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αβγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα.

    Φλίγκος

    Κατόπιν ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. σε φορτηγά οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, χθες 6/4/2023, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αβγά, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση. Κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μέσω της προαναφερόμενης Ομάδας Εργασίας του ΥΠ.Α.Α.Τ., των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ.) διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

    Η δεσμευθείσα ποσότητα των αυγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στην Γλυφάδα, στην Κω και στο Ρέθυμνο. Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει, «το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Starlink του Ελον Μασκ φέρνει το διαστημικό ίντερνετ στην Ινδία

    Η εταιρεία δορυφορικού διαδικτύου του Έλον Μασκ, Starlink, έλαβε ρυθμιστική έγκριση από τις ινδικές...

    ΑΠΕ: Ενας… γίγαντας ετοιμάζεται να κατακτήσει τις θάλασσες

    Στον κόσμο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα ρεκόρ σπάνε πλέον εύκολα....

    Λειψυδρία στην Ελλάδα: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν το φετινό καλοκαίρι

    Την ανάγκη να περιοριστεί η σπατάλη, αλλά όχι η...

    Νέα τεχνολογία: Σημαδούρα που αντλεί ενέργεια από τα κύματα, βασισμένη στη λειτουργία της καρδιάς

    Αποτελώντας το 71% της επιφάνειας της Γης, οι ωκεανοί συνιστούν μία...