ΠΑΤΡΑ: ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ… ΕΝΤΟΣ ΚΑΛΑΘΙΟΥ «Μάχη» super market – κρεοπωλείων για την τιμή του αρνιού!

    Ημερομηνία:

    Η ακρίβεια αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο της κυβέρνησης και η «μάχη» που δίνεται είναι καθημερνή! Το καλάθι του Πάσχα έκανε πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη 5/4/2023, στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ της Δυτικής Ελλάδας, και έτσι οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν πολύ πιο φθηνά πασχαλινά είδη για το «τραπέζι»! Αν και τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η φημολογία πως το κιλό το αρνί θα «πετάξει» στα 14 με 15 ευρώ, το Σάββατο σε «αυτοψία» της «Πολιτείας» στην αγορά της Πάτρας διαπιστώσαμε πως το αρνί επωλείτο γύρω στα 10 ευρώ το κιλό και το κατσίκι 10,5 ευρώ το κιλό!

     

    Η εικόνα μας θύμιζε αυτήν του «μπακαλιάρου» την 25η Μαρτίου όπου οι περισσότεροι μιλούσαν για έδεσμα που θα επωλείτο κατά 23 ευρώ το κιλό και τελικά είχε… 10 με 11 ευρώ το κιλό!

     

    Σε σχέση με την ένταξη του αρνιού και του κατσικιού στο «καλάθι» οι κρεοπώλες της Αχαΐας εκφράζουν ανησυχίες ότι η ένταξη των αμνοεριφίων στο «Καλάθι του Πάσχα», θα τους επηρεάσει αρνητικά. Κάτι που φαίνεται ήδη αφού τα super market έχουν ρίξει την τιμή, ενώ τα κρεοπωλεία προφανώς… δεν μπορούν να ανταγωνισθούν!

     

    Η κίνηση πάντως είναι αυξημένη και ήδη έχουν γίνει αρκετές παραγγελίες. Ακόμη και στα κρεοπωλεία με κάποια να πωλούν το αρνί προς 12 με 13 ευρώ το κιλό! Στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας, οι τιμές είναι ανεβασμένες, γιατί έχει προηγηθεί χρονιά ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και την ενέργεια. Στα πασχαλινά γλυκά, όπως σοκολατένια αβγά, τσουρέκια και κουλουράκια, παρατηρείται αύξηση 10 έως 20%.

     

    Κατά μέσο όρο το απλό τσουρέκι θα  πωλείται προς 10 ευρώ το τεμάχιο, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος το βρίσκει και στα 6 ευρώ!

     

    Στα σοκολατένια αυγά οι τιμές ποικίλλουν. Υπάρχουν κάποια βιομηχανοποιημένα ακόμη και με 5 ευρώ ενώ άλλα φθάνουν… τα 15!

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΟΠΕΚΑ – Επιδόματα: Ποια καταβάλλονται τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

    Οι δικαιούχοι των επιδομάτων Παιδιού, Στέγασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

    Εμβόλια m-RNA: Η μεγάλη ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου

    Η επαναστατική αλλαγή στη θεραπευτική του καρκίνου ξεκίνησε το...

    Πώς εξελίσσεται το επενδυτικό πλάνο της Dimand

    Τετραπλάσιο τζίρο, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 16,6 εκατ. ευρώ...

    ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Ποιοι πληρώνονται έως τις 4 Οκτωβρίου

    Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της...
    Best Shop