Ο Μάρτιος που πέρασε ήταν ο δεύτερος θερμότερος παγκοσμίως από το 1979

    Ημερομηνία:

    Όπως αναφέρει το climatebook, ο Μάρτιος 2023 ήταν ιδιαίτερα θερμός για αρκετές περιοχές παγκοσμίως, καταρρίπτοντας εκατοντάδες ρεκόρ θερμοκρασίας.

    Καταγράφηκε ως ο 2ος θερμότερος Μάρτιος από το 1979 παγκοσμίως και ως ο 10ος θερμότερος στην Ευρώπη.

    Ειδικότερα, στην Ελλάδα η θερμοκρασία τον Μάρτιο του 2023 κυμάνθηκε κατά 1-2°C πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, ενώ μειωμένες βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν στην Ανατολική και Βορειανατολική Ελλάδα.

    Η μέση θερμοκρασία του Μαρτίου 2023 στην Ευρώπη κυμάνθηκε κατά 0,85°C πάνω από τα επίπεδα της περιόδου 1991-2020, ενώ παγκοσμίως κατά 0,51°C πάνω από τα επίπεδα της περιόδου 1991-2020. Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας έως +4°C με +6°C, καταγράφηκαν σε περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης καθώς και σε περιοχές της Νοτιοδυτικής Ρωσίας. Αρνητικές αποκλίσεις σημειώθηκαν μόνο σε περιοχές της Σκανδιναβικής Χερσονήσου.

    Επιπλέον, έντονη ξηρασία με απουσία βροχής καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα παρατηρήθηκε σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης, όπως στην Ισπανία καθώς και στα Βαλκάνια. Στον αντίποδα, αυξημένες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν σε Γαλλία και Αγγλία, όπου στην τελευταία καταγράφηκε ο πιο βροχερός Μάρτιος των τελευταίων 40 ετών.

    Αναλυτικότερα οι αποκλίσεις θερμοκρασίας σε Ευρώπη και παγκοσμίως εδώ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ραφτείτε! Παντρεύεται τον Φεβρουάριο παρουσιάστρια στην Πεντέλη – Δείτε το προσκλητήριο

    Η Μπάγια Αντωνοπούλου παντρεύεται τον σύντροφό της, Νίκο Κώτση. Η...

    Ο τραπεζικός υπάλληλος που έπειτα από ένα χαστούκι έγινε «ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»

    «Τι να πω για τον Κώστα… Χρόνια φιλίας και...

    Ford – Xiaomi: Συζητoύν συνεργασία στα ηλεκτρικά οχήματα εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ–Κίνας

    Η Ford Motor Co. και η Xiaomi Corp. είχαν πραγματοποιήσει συζητήσεις...

    Ρύθμιση χρεών με βάση το προφίλ του οφειλέτη

    Ενα νέο μοντέλο ρύθμισης χρεών προς την Εφορία, που ξεφεύγει από τη λογική...