Δίχασε το αυγό-«γίγας» – Σωρεία ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων (φωτογραφίες)

    Ημερομηνία:

    Μέρα ξεγνοιασίας η σημερινή για μικρούς και μεγάλους στην Πτολεμαΐδα, όπου ένα πελώριο πασχαλινό αυγό τους περίμενε για να βάλουν τη δική του εοραστική πινελιά.

    Πόκειται για ένα αυγό ύψους 2,17 μέτρων και βάρους 10 κιλών το οποίο φιλοτέχνησε η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου. Περιμετρικά του αυγού που κοσμεί την κεντρική πλατεία της περιοχής κρέμονται μικρά αυγά που μπορούσαν να ζωγραφίσουν όσοι το επιθυμούσαν, με «πρωταγωνιστές» τους μικρούς μας φίλους.

    c3d6d4296e8cde9db5247054b4738da1_L

     

    «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα εκατοντάδες αυγά που είναι δεμένα και κρεμασμένα επάνω στην κατασκευή, που αποτελείται από μονωτικό υλικό και φελιζόλ. Ακολούθως μπορούν να τα κρατήσουν ως ενθύμιο της εκδήλωσης και ως κίνητρο για να το επαναλάβουν του χρόνου», τόνισε η εικαστικός Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Πασχαλινό αυγό «γίγας» στην Πτολεμαΐδα | 13/04/2023 | ΕΡΤ
    ICECAP

    Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το 2013 -με μικρότερες κατασκευές- ως ένα κάλεσμα στα παιδιά να εκφράσουν την δημιουργικότητα και την φαντασία τους χρησιμοποιώντας μπογιές και πινέλα. Η δράση ωστόσο είχε προγραμματιστεί εξαρχής να έχει μονοήμερη διάρκεια και συγκεκριμένα μόνο για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη.

    Αν και πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στην εικαστικό για το έργο -το μεγαλύτερο αυγό που σχεδιάστηκε ποτέ στην χώρα-, υπήρξαν και εκείνοι που αποδοκίμασαν τόσο το δημιούργημα όσο και την… δημιουργό.

    Αφορμή για τον σάλο που προκλήθηκε, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στάθηκαν τα… χρώματα του οράνιου τόξου με τα οποία ήταν βαμμένο το αυγό, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr. Αποτέλεσμα αυτού ήταν πλήθος ομοφοβικών και σεξιστικών σχολίων να κατακλύσουν τους λογαριασμούς της στα social media.

    avgo000

    Συγκεκριμένα, τα υβριστικά σχόλια έγιναν κάτω από την ανάρτηση της Ντανιέλας Νικόλοβα-Σιδηροπούλου για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη. Η εικαστικός επέλεξε να «κλείσει» το ζήτημα με μία απάντηση που δεν επιδέχεται περαιτέρω σχολιασμό: «Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια! Καλό είναι να μην δημιουργούμε άστοχες εντυπώσεις μόνο και μόνο για να σπείρουμε διχόνοια. Εάν ενοχλούν τα χρώματα του ουράνιου τόξου τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μου…».

    Δείτε την ανάρτηση και τα σχόλια:

    avgo8
    avgo9

     

    avgo10
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Ζακ Γαλιφιανάκης θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Τζόναθαν Γκλέιζερ, «The Audacity»

    Ο Ζακ Γαλιφιανάκης εντάσσεται στο πρωταγωνιστικό καστ της νέας δραματικής σειράς...

    Το «αληθινό πρόσωπο του Ιησού»: Βίντεο τεχνητής νοημοσύνης «ανασταίνει» τον Χριστό – Αντιδράσεις στα social media

    Ένα εντυπωσιακό βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε ένα από τα...

    Αντίο στα κλασικά ΑΤΜ!

    Αναμφίβολα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν τη χρήση μετρητών...